Józsefváros költségvetése: lakások és házak

event_available Utolsó frissítés:

A költségvetés három fő prioritásának egyike a Józsefvárosi Ház- és Lakásprogram

Másfél milliárd forintot költünk idén az önkormányzati tulajdonú ingatlanvagyon fejlesztésére.

Az önkormányzat vezetésének politikai programjának központi eleme a többségében elhanyagolt, leromlott állapotú önkormányzati ingatlanállomány fejlesztése.

A 100%-os önkormányzati tulajdonú lakóházak felújítására 400 millió forintot irányoztunk elő (amelyet tovább növel a 2021-es előirányzat-maradvány 82 millió forintos összege).

Az önkormányzati lakások felújítására 210 millió forintot tervezünk idén.

Ezen felül az egyes önkormányzati ingatlanok kiürítéséhez kapcsolódó felújításokra 440 millió forintot különítettünk el.

A 2021. évi költségvetés kötelezettségvállalással lekötött előirányzat maradványaként, a pénzügyi teljesítés tekintetében 2022-re húzódó feladatokra összesen további 304 millió forintot építettünk be a költségvetésbe.

Az ingatlan-állomány közép- és hosszú távú fejlesztési stratégiája végrehajtása érdekében az önkormányzati bérlakások és lakóház felújítások műszaki előkészítésére és tervezésére bruttó 60 millió forintot irányoztunk elő az Önkormányzat költségvetésében.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!