Józsefváros költségvetése: lakások és házak

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefváros költségvetése: lakások és házak

A költségvetés három fő prioritásának egyike a Józsefvárosi Ház- és Lakásprogram

Másfél milliárd forintot költünk idén az önkormányzati tulajdonú ingatlanvagyon fejlesztésére.

Az önkormányzat vezetésének politikai programjának központi eleme a többségében elhanyagolt, leromlott állapotú önkormányzati ingatlanállomány fejlesztése.

A 100%-os önkormányzati tulajdonú lakóházak felújítására 400 millió forintot irányoztunk elő (amelyet tovább növel a 2021-es előirányzat-maradvány 82 millió forintos összege).

Az önkormányzati lakások felújítására 210 millió forintot tervezünk idén.

Ezen felül az egyes önkormányzati ingatlanok kiürítéséhez kapcsolódó felújításokra 440 millió forintot különítettünk el.

A 2021. évi költségvetés kötelezettségvállalással lekötött előirányzat maradványaként, a pénzügyi teljesítés tekintetében 2022-re húzódó feladatokra összesen további 304 millió forintot építettünk be a költségvetésbe.

Az ingatlan-állomány közép- és hosszú távú fejlesztési stratégiája végrehajtása érdekében az önkormányzati bérlakások és lakóház felújítások műszaki előkészítésére és tervezésére bruttó 60 millió forintot irányoztunk elő az Önkormányzat költségvetésében.

6/2022.
(II.24.)
Önkormányzati rendelet
A 2022. évi költségvetésről
Hatályos

Hatály kezdete: 2023. február 24.

Utolsó frissítés: 2023. március 2.

rendelet 6 MBPDF dokumentum
rendelet melléklet 2 MBPDF dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!