Problémaorientált közösségi rendészet

event_available Utolsó frissítés:

A városrehabilitációs projekt szerves része volt a rendészeti alprogram

A problémaorientált közösségi rendészet című alprojekt záró rendezvénye

A Magdolna és Orczy Negyed akcióterületen 2018 óta folyó Problémaorientált Közösségi Rendészet című alprojekt záró rendezvényének 2022. március 2-án  a Kesztyűgyár Közösségi Ház adott otthont.

Fotó: Nyári gyula

A Józsefvárosi Önkormányzat 2018-ban nyerte el az EU-s forrásokat elosztó Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében kiírt, VEKOP-6.2.1-15 pályázatot, amely a leromlott budapesti településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítását, társadalmi és fizikai rehabilitációját célozza.

A városrehabilitációs projekt szerves része volt a rendészeti alprogram.Több alkalmas kommunikációs, konfliktuskezelési és együttműködési tréningeken együtt képződtek és formálódtak csapattá.

Fotó: Nyári Gyula

A VEKOP projektben hangsúlyosak voltak a hivatalos állami szervezetek és szakembereinek a helyi lakosokkal való kapcsolatainak fejlesztését szolgáló programelemek is.

Mindenekelőtt ezt szolgálták a rendszeres szakmai képzések és szupervíziók, illetve a lakosság különböző célcsoportjait megszólító Police Café rendezvények.

Ez a civilek és a rendőrök párbeszédét támogató problémafeltáró módszer a nyolcéves magyarországi tapasztalatok alapján akár a különféle lakossági fórumokat is képes lenne felváltani.

Fotók: Nyári Gyula

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!