Terv szerint halad a káptalanfüredi építkezés

event_available Utolsó frissítés:

A Káptalanfüredi gyermektábor felújítása régóta húzódik, a tábor területének és a még hiányzó főépület tervezésére és megépítésére 2021. szeptemberében sikerült az Önkormányzatnak új Támogatási Szerződést kötni az EMMI-vel, miután a korábbi támogatási jogviszony megszűnt.

A megvalósítás első lépése a tervek elkészítése, a tervező kiválasztása.

A teljes projekt lebonyolításában, állami támogatású projektről lévén szó, az állami tulajdonú BMSK Zrt. is részt vesz; a BMSK Zrt. javaslatára új tervezési folyamat indul:  velük és az EMMI-vel folytatott egyeztetések után ez év márciusában elindult a tervező kiválasztására irányuló beszerzési eljárás a BMSK lebonyolításában.

Várhatóan  áprilisban megkezdődik a tervezési munka, és már október-novemberre elkészülhetnek a végleges tervek.

Ezután pedig sor kerülhet a kivitelező kiválasztására. Fontos, hogy a tábor 2024 nyarára tervezett átadása tartható, az építkezés már 2023 elején elindulhat, és 1,5 év alatt  befejeződhet.

Azaz két év múlva nyáron a Józsefvárosi gyerekek birtokba vehetik a több mint 2 milliárd forintból megépült tábor, amely új funkciókkal bővülve, magas minőségben, a környezetvédelem és a megújuló erőforrások kiemelten kezelésével épül meg.

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!