Alföldi utca-Vay Ádám utca: változások a csomópontban

event_available Utolsó frissítés:

A Népszínház utcában a Kiss József utcai csomópont átépítését követően, az Alföldi-Vay Ádám utcai kereszteződés is átalakul.

A csomópont ideiglenes kialakításánál a közlekedésbiztonság növelése, és a felszabadult terek jobb kihasználása volt a cél, ezt teszteltük 2021-ben. A széles torkolat szűkítésével az autósok és a gyalogosok számára is jobban belátható kereszteződés jött létre. Ugyanakkor a lakók visszajelzése alapján, melyet a kérdőíves felmérés is megerősített, több zöldfelületet, és biztonságosabb közteret szeretnének, a kereszteződésben elhelyezett fém korlátokkal kapcsolatban is több negatív visszajelzés érkezett.

Mi történik idén, 2022-ben?

Az elmúlt egy év tapasztalatai alapján elindult a csomópont tervezése. A koncepcióterveket várhatóan a tavasz végén bemutatjuk az érintett lakóknak, intézményeknek és üzlettulajdonosoknak, észrevételeiket lehetőség szerint beépítjük a végleges tervekbe. A tervek engedélyeztetését, és a kivitelező beszerzését követően várhatóan 2022 őszén elindulhat az építkezés.

Addig is, hogy barátságosabb legyen a tér, az átmenetileg kihelyezett és megrongálódott ládákat erősebbre cseréltük le, és színesre festjük az aszfaltot is.

További információ: Rév8 Zrt >>>

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!