Alföldi utca-Vay Ádám utca: változások a csomópontban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Alföldi utca-Vay Ádám utca: változások a csomópontban

A Népszínház utcában a Kiss József utcai csomópont átépítését követően, az Alföldi-Vay Ádám utcai kereszteződés is átalakul.

A csomópont ideiglenes kialakításánál a közlekedésbiztonság növelése, és a felszabadult terek jobb kihasználása volt a cél, ezt teszteltük 2021-ben. A széles torkolat szűkítésével az autósok és a gyalogosok számára is jobban belátható kereszteződés jött létre. Ugyanakkor a lakók visszajelzése alapján, melyet a kérdőíves felmérés is megerősített, több zöldfelületet, és biztonságosabb közteret szeretnének, a kereszteződésben elhelyezett fém korlátokkal kapcsolatban is több negatív visszajelzés érkezett.

Mi történik idén, 2022-ben?

Az elmúlt egy év tapasztalatai alapján elindult a csomópont tervezése. A koncepcióterveket várhatóan a tavasz végén bemutatjuk az érintett lakóknak, intézményeknek és üzlettulajdonosoknak, észrevételeiket lehetőség szerint beépítjük a végleges tervekbe. A tervek engedélyeztetését, és a kivitelező beszerzését követően várhatóan 2022 őszén elindulhat az építkezés.

Addig is, hogy barátságosabb legyen a tér, az átmenetileg kihelyezett és megrongálódott ládákat erősebbre cseréltük le, és színesre festjük az aszfaltot is.

További információ: Rév8 Zrt >>>

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!