Végleg sétálóutca lesz a Bacsó Béla utca eleje

event_available Utolsó frissítés:

A 2021-es tesztidőszak sikere és a lakosság körében végzett kérdőíves kutatás eredménye alapján a Józsefvárosi Önkormányzat úgy döntött, hogy 2022. március 25-től a Bacsó Béla utca Vásár utca – Bérkocsis utca közötti szakasza végleg sétálóutcává alakul.

A tavalyi projekt egyik célja az volt, hogy minél több szabad tér álljon rendelkezésére a városlakóknak a járványhelyzetben. Másrészt az önkormányzat szeretett volna nagyobb teraszt biztosítani a vendéglátóhelyek számára, ezzel is segítve őket, ebben a nehéz helyzetben.

A tesztidőszak után a Közösségi Részvételi Iroda munkatársaival közösen kérdőíves felmérést végeztünk, ahol megkérdeztük az utca lakóinak véleményét a tesztidőszakról. A visszajelzések egyértelműen pozitívak voltak, mind az ott lakók és a vendéglátósok részéről.

A kérdőívet összesen 444-en töltötték ki. A válaszadók 90%-a egyetért a Bacsó Béla utca érintett szakaszának átmeneti megnyitásával a lakók és a vendéglátóhelyek előtt.

A felmérés részletes eredményei itt olvashatók: https://old.jozsefvaros.hu/dokumentumok/1051_bacso_bela_utca_osszefoglalo.pdf

Fotó: Nagy Dániel

Mi változik az utcában?

Az utca eleje gyalogos és kerékpáros zónává alakul, megszűnnek a parkolóhelyek és nem lesz autóforgalom. Az utcába továbbra is behajthatnak a mentők, a tűzoltók, a mozgáskorlátozottakat szállító járművek és költöztetés idejére az engedéllyel rendelkező teherautók.

A zsákutcából ezentúl 2 útvonalon lehet majd visszajutni a Csarnok negyedbe autóval:

- a Bérkocsis utca, József körút, Blaha Lujza tér, Rákóczi út vagy,

- a Bérkocsis utca, Gutenberg tér, Rákóczi tér útvonalon.

2022-től a sétálóutcában a vendéglátóhelyeknek ismét lehet majd terasza, ehhez mindössze egy  közterület-használati engedélyre lesz szükségük. Visszatérnek az önkormányzat sárga székei és aztalai is, és ezeket bárki bármikor használhatja, hogy megpihenjen, sakkozzon vagy csak bámészkodjon. Valamint sárga planténerek kerültek ki a sétálóutcában, amelyben több évelő és egynyári virág is helyet kap.

Mit hoz a jövő?

A Bacsó Béla utca teljeskörű megújításán jelenlegi is dolgozik a Rév8 Zrt. a Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából. Amint lezárul a tervezés folyamata, bemutatjuk a terveket a lakóknak és az üzlettulajdonosoknak.

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!