Véleményezze a szoborrendeletünket!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Véleményezze a szoborrendeletünket!

A Józsefvárosi Önkormányzat új rendeletet alkot, amelynek célja, hogy egyértelműen szabályozza a kerületben kihelyezésre kerülő szobrok és emléktáblák engedélyezésének rendjét.

Jelenleg a közterek milyenségéről való döntés a mindenkori politikai vezetés jogosultsága éppen ezért a döntéshozók felelőssége, hogy a közterek alakításával összefüggő keretrendszert létrehozzák. Szeretnénk, ha az újfajta struktúra kialakításában megjelenne a társadalmi párbeszéd és szakértői közreműködés a közpénzek átlátható felhasználása mellett, valamint köztereink színvonalas reprezentálói lehessenek az általuk képviselt jelentéstartalomnak.

A rendelet tervezetét az Önkormányzat társadalmi egyeztetésre bocsátja, melynek során meghívott civil szervezetekkel és szakértőkkel vitatjuk meg a rendelettel kapcsolatos véleményüket. Ezen kívül a szélesebb nyilvánosságnak is lehetősége lesz véleményt mondani a rendelet tervezetéről.A rendelet tervezetét innen töltheti le >>>

Kérjük, a rendelet tervezettel kapcsolatos véleményét és meglátásait a partnersegi@jozsefvaros.hu címre küldje el legkésőbb 2022. április 1-ig.

További információ: Városépítészeti Iroda https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/iroda/31

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!