Mi a teendő, ha illegális hulladékot lát?

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mi a teendő, ha illegális hulladékot lát?

A közterületen elhelyezett illegális hulladékot az önkormányzatnak, a magánterületen elhelyezett illegális hulladékot a kormányhivatalnak kell bejelenteni.

Illegális hulladék közterületen:

Ha közterületen észlel illegális hulladékot, akkor a kerületi közterület felügyelet értesítendő:

1084 Budapest Németh utca 15.

jkf@jozsefvaros.hu

06 1 210-9500

06 80 204-618 (ingyenes zöld szám)

 Illegális hulladék magántulajdonú ingatlanon:

  1. március 1. óta a magántulajdonú ingatlanon jogellenesen elhelyezett, illetve elhagyott hulladékokkal kapcsolatos ügyekben

–       ha a kerületi közterület felügyelő tetten éri az elkövetőt, akkor helyszíni bírságot szabhat ki vele szemben. A lakossági fotók, filmfelvételek nem számítanak tettenérésnek.

–       minden egyéb esetben a hulladékgazdálkodási hatóság jár el, ezért kérjük, ha ilyet tapasztal, akkor az alábbi elérhetőségeken tegyen bejelentést:

 A hulladékgazdálkodási hatóságot az alábbi elérhetőségeken éri el:

Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Hulladékgazdálkodási és Bányafelügyeleti Főosztály Hulladékgazdálkodási Osztálya

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 10-12

E-mail: zoldhatosag@pest.gov.hu

Kérjük, ha illegálisan elhagyott vagy lerakott hulladékot észlel, akkor a fent megjelölt hatóságot értesítsék a megadott elérhetőségek egyikén.

Ha bejelentését a Józsefváros appon teszik meg, akkor a Józsefvárosi Önkormányzat azt továbbítja a megfelelő hatóságnak (az app letölthető az AppStore-ban és a GooglePlayben is).

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!