Mi a teendő, ha illegális hulladékot lát?

event_available Utolsó frissítés:

A közterületen elhelyezett illegális hulladékot az önkormányzatnak, a magánterületen elhelyezett illegális hulladékot a kormányhivatalnak kell bejelenteni.

Illegális hulladék közterületen:

Ha közterületen észlel illegális hulladékot, akkor a kerületi közterület felügyelet értesítendő:

1084 Budapest Németh utca 15.

jkf@jkf.hu

06 1 210-9500

06 80 204-618 (ingyenes zöld szám)

 Illegális hulladék magántulajdonú ingatlanon:

  1. március 1. óta a magántulajdonú ingatlanon jogellenesen elhelyezett, illetve elhagyott hulladékokkal kapcsolatos ügyekben

–       ha a kerületi közterület felügyelő tetten éri az elkövetőt, akkor helyszíni bírságot szabhat ki vele szemben. A lakossági fotók, filmfelvételek nem számítanak tettenérésnek.

–       minden egyéb esetben a hulladékgazdálkodási hatóság jár el, ezért kérjük, ha ilyet tapasztal, akkor az alábbi elérhetőségeken tegyen bejelentést:

 A hulladékgazdálkodási hatóságot az alábbi elérhetőségeken éri el:

Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Hulladékgazdálkodási és Bányafelügyeleti Főosztály Hulladékgazdálkodási Osztálya

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 10-12

E-mail: zoldhatosag@pest.gov.hu

Kérjük, ha illegálisan elhagyott vagy lerakott hulladékot észlel, akkor a fent megjelölt hatóságot értesítsék a megadott elérhetőségek egyikén.

Ha bejelentését a Józsefváros appon teszik meg, akkor a Józsefvárosi Önkormányzat azt továbbítja a megfelelő hatóságnak (az app letölthető az AppStore-ban és a GooglePlayben is).

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!