Idén is folytatódnak a kerületi kutyafutattók fejlesztései

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Idén is folytatódnak a kerületi kutyafutattók fejlesztései

A kerületi kutyafuttatók karbantartása idén is folyamatos lesz, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ tervi között szerepel a padok, kukák és kerítések javítása, valamint belátásgátlók rögzítése a nyugodt kutyázás érdekében.

Már 2021 során is kiemelt figyelmet szentelt a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ a kerületi kutyafuttatók karbantartásának és fejlesztésének, hogy a kutyás infrastruktúra minél inkább kielégítse az egyre növekvő számú józsefvárosi kutyás közösség igényeit. A 2021-es kutyabarát fejlesztésekről készült beszámolónk itt olvasható: https://old.jozsefvaros.hu/hir/77327/kutyabarat-fejlesztesek-jozsefvarosban-2021-ben—beszamolo

A karbantartás idén is folyamatos lesz, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ tervi között szerepel a padok, kukák és kerítések javítása, valamint belátásgátlók rögzítése a nyugodt kutyázás érdekében. A tavalyi Teleki téri igényfelmérésből hátramaradt feladatként idén kiépül az itató a kis kutyafuttatóba is. Emellett azokban a futtatókban, ahol állandó probléma az ásás által okozott balesetveszély, és ahol a terület által adott a lehetőség, tervezik kutyahomokozók kiépítését.

A karbantartáson túl a futtatók által biztosított élmények bővítésére is törekszünk. Az idei költségvetésben, azokban a kutyafuttatókban, amelyeknek a mérete erre a célra megfelel, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ tervezi kutyajátékok telepítését. A kutyajáték típusának és helyének kiválasztásában a futtatót használó kutyás közösséggel szeretnénk együttműködni, ezért ezeken a helyeken minden esetben kitelepüléseket szervez majd a Közösségi Részvételi Iroda, amelyeken lesz lehetőség kipróbálni a különböző játékokat szakértő segítségével, így segíthetünk az adott futtató jellemzőihez leginkább illő játék kiválasztásában.

A kitelepülésekről a futtatóba kifüggesztett tájékoztató táblán értesülnek majd a használók, valamint a kutyás hírlevélben és a Közösségi Részvételi Iroda Facebook oldalán adunk majd hírt róluk.

Átfogó fertőtlenítés és szagtalanítás a kerületi kutyafuttatókban

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ idén egy új anyaggal kezdi el fertőtleníteni a kerület összes kutyafuttatóját. A talajra fújva, a probiotikus szerben lévő jótékony baktériumok megváltoztatják a rothadási folyamatokat, és a talajon egy egészségesebb mikrovilágot alakítanak ki. Ezzel összefüggésben csökkenti a kórokozók számát, és az ammónia valamint a kénhidrogének által generált szaghatásokat.

A május során kiszórásra kerülő szer hatása fél éves, ezt követően havonta egy ugyanilyen eljáráson alapuló szerrel erősítik meg a védelmet. E mellett heti rendszerességgel, csütörtökönként az eddig használt szerrel végzik az általános tisztítást.

A kiszórás nem jár a futtatók lezárásával, annak anyaga nem veszélyes a kutyákra!

Iratkozz fel a Józsefvárosi Önkormányzat kutyás hírlevelére! >>>

Igényelj 100 db kutyaürülékgyűjtő zacskót havonta ingyenesen! >>>

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!