Idén is folytatódnak a kerületi kutyafutattók fejlesztései

event_available Utolsó frissítés:

A kerületi kutyafuttatók karbantartása idén is folyamatos lesz, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ tervi között szerepel a padok, kukák és kerítések javítása, valamint belátásgátlók rögzítése a nyugodt kutyázás érdekében.

Már 2021 során is kiemelt figyelmet szentelt a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ a kerületi kutyafuttatók karbantartásának és fejlesztésének, hogy a kutyás infrastruktúra minél inkább kielégítse az egyre növekvő számú józsefvárosi kutyás közösség igényeit. A 2021-es kutyabarát fejlesztésekről készült beszámolónk itt olvasható: https://old.jozsefvaros.hu/hir/77327/kutyabarat-fejlesztesek-jozsefvarosban-2021-ben—beszamolo

A karbantartás idén is folyamatos lesz, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ tervi között szerepel a padok, kukák és kerítések javítása, valamint belátásgátlók rögzítése a nyugodt kutyázás érdekében. A tavalyi Teleki téri igényfelmérésből hátramaradt feladatként idén kiépül az itató a kis kutyafuttatóba is. Emellett azokban a futtatókban, ahol állandó probléma az ásás által okozott balesetveszély, és ahol a terület által adott a lehetőség, tervezik kutyahomokozók kiépítését.

A karbantartáson túl a futtatók által biztosított élmények bővítésére is törekszünk. Az idei költségvetésben, azokban a kutyafuttatókban, amelyeknek a mérete erre a célra megfelel, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ tervezi kutyajátékok telepítését. A kutyajáték típusának és helyének kiválasztásában a futtatót használó kutyás közösséggel szeretnénk együttműködni, ezért ezeken a helyeken minden esetben kitelepüléseket szervez majd a Közösségi Részvételi Iroda, amelyeken lesz lehetőség kipróbálni a különböző játékokat szakértő segítségével, így segíthetünk az adott futtató jellemzőihez leginkább illő játék kiválasztásában.

A kitelepülésekről a futtatóba kifüggesztett tájékoztató táblán értesülnek majd a használók, valamint a kutyás hírlevélben és a Közösségi Részvételi Iroda Facebook oldalán adunk majd hírt róluk.

Átfogó fertőtlenítés és szagtalanítás a kerületi kutyafuttatókban

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ idén egy új anyaggal kezdi el fertőtleníteni a kerület összes kutyafuttatóját. A talajra fújva, a probiotikus szerben lévő jótékony baktériumok megváltoztatják a rothadási folyamatokat, és a talajon egy egészségesebb mikrovilágot alakítanak ki. Ezzel összefüggésben csökkenti a kórokozók számát, és az ammónia valamint a kénhidrogének által generált szaghatásokat.

A május során kiszórásra kerülő szer hatása fél éves, ezt követően havonta egy ugyanilyen eljáráson alapuló szerrel erősítik meg a védelmet. E mellett heti rendszerességgel, csütörtökönként az eddig használt szerrel végzik az általános tisztítást.

A kiszórás nem jár a futtatók lezárásával, annak anyaga nem veszélyes a kutyákra!

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!