Őszi egészségnap a Kálvária téren

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Őszi egészségnap a Kálvária téren

Időseket és fiatalokat egyaránt a Kálvária térre csábított a – Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program keretében megvalósult – őszi egészségnap, amelyet szeptember 27-én délután rendeztek meg. Az egészségügyi szűrések és tanácsadás mellett színpadi produkciók is szórakoztatták a megjelenteket.

Vércukorszint– és vérnyomásmérésen, valamint látásvizsgálaton, ortopédiai, reumatológiai és bőrgyógyászati szűréseken is részt vehettek azok, akik kilátogattak a Kálvária térre pénteken délután. A résztvevők ezen felül tanácsadást és tájékoztatást is kaphattak a különféle egészségügyi szolgáltatásokról.

Az egészségvédelmi programok mellett folyamatosan zajlottak a színpadi programok. Elsőként a Józsefvárosi Cigányzenekar virtuóz játékát hallhatta a közönség, majd Badár Sándor humorista dolgoztatta meg a rekeszizmokat. Őt Sári Évi énekes követte a pódiumon, aki nosztalgiadalokat adott elő, végül pedig szenior örömtánc következett, amelybe sokan be is kapcsolódtak.

Pál Enikő, a programot szervező Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai igazgatója lapunknak elmondta: a Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program keretén belül egy egészségtudatos programsorozatot is indítottak. „Ennek első eleme a májusban megrendezett Orczy Fitt Feszt volt, amely főként a fiatal családokat vonzotta, júliusban megtartottuk a Szenvedélyek napját, ahol az ifjúságot szólítottuk meg, most pedig az idősebb korosztály számára rendeztünk egészségnapot” – hangsúlyozta.

A szakmai vezető szerint a cél az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészségtudatos életmódra, majd hozzátette: a programsorozat jövőre is folytatódik.

A rendezvényen részt vett a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ, akik különböző foglalkozásokkal – felnőtt színező, nyaklánckészítés – készültek a nyugdíjas korosztálynak. Emellett jelen volt a Fecske Egyesület, amely addiktológiai tanácsadással fogadta a hozzájuk fordulókat, valamint az Esések Iskolája Egyesület, amely különböző módszereket mutatott az édeklődőknek, hogy hogyan tompítsuk a zuhanást, ha kicsúszik a lábunk alól a talaj.

A Zrínyi Miklós Kick-boksz Egyesület sátránál pedig a sport alapjaival lehetett megismerkedni.

A program a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 számú pályázati projekt keretében, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. szervezésében valósult meg.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!