Őszi egészségnap a Kálvária téren

event_available Utolsó frissítés:

Időseket és fiatalokat egyaránt a Kálvária térre csábított a – Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program keretében megvalósult – őszi egészségnap, amelyet szeptember 27-én délután rendeztek meg. Az egészségügyi szűrések és tanácsadás mellett színpadi produkciók is szórakoztatták a megjelenteket.

Vércukorszint– és vérnyomásmérésen, valamint látásvizsgálaton, ortopédiai, reumatológiai és bőrgyógyászati szűréseken is részt vehettek azok, akik kilátogattak a Kálvária térre pénteken délután. A résztvevők ezen felül tanácsadást és tájékoztatást is kaphattak a különféle egészségügyi szolgáltatásokról.

Az egészségvédelmi programok mellett folyamatosan zajlottak a színpadi programok. Elsőként a Józsefvárosi Cigányzenekar virtuóz játékát hallhatta a közönség, majd Badár Sándor humorista dolgoztatta meg a rekeszizmokat. Őt Sári Évi énekes követte a pódiumon, aki nosztalgiadalokat adott elő, végül pedig szenior örömtánc következett, amelybe sokan be is kapcsolódtak.

Pál Enikő, a programot szervező Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai igazgatója lapunknak elmondta: a Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program keretén belül egy egészségtudatos programsorozatot is indítottak. „Ennek első eleme a májusban megrendezett Orczy Fitt Feszt volt, amely főként a fiatal családokat vonzotta, júliusban megtartottuk a Szenvedélyek napját, ahol az ifjúságot szólítottuk meg, most pedig az idősebb korosztály számára rendeztünk egészségnapot” – hangsúlyozta.

A szakmai vezető szerint a cél az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészségtudatos életmódra, majd hozzátette: a programsorozat jövőre is folytatódik.

A rendezvényen részt vett a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ, akik különböző foglalkozásokkal – felnőtt színező, nyaklánckészítés – készültek a nyugdíjas korosztálynak. Emellett jelen volt a Fecske Egyesület, amely addiktológiai tanácsadással fogadta a hozzájuk fordulókat, valamint az Esések Iskolája Egyesület, amely különböző módszereket mutatott az édeklődőknek, hogy hogyan tompítsuk a zuhanást, ha kicsúszik a lábunk alól a talaj.

A Zrínyi Miklós Kick-boksz Egyesület sátránál pedig a sport alapjaival lehetett megismerkedni.

A program a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 számú pályázati projekt keretében, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. szervezésében valósult meg.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

 

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!