“Passzold vissza, Tesó!” – gyűjtőpont Józsefvárosban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

“Passzold vissza, Tesó!” – gyűjtőpont Józsefvárosban

A Jane Goodall Intézet közös kampányt indított a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg.

Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek.

Nem is sejtve micsoda kincs rejlik benne.

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket.

Ennek a folyamatnak a megfékezése érdekében, indult el ezeknek a mobiloknak az összegyűjtése, hogy aztán újrahasznosításra kerüljenek.

A fent említett szervezetek felhívásához csatlakozott a Józsefvárosi Önkormányzat is, így június 15-ig a Polgármesteri Hivatalban (1082 Budapest, Baross utca 63-67.) is leadhatják nem használt készülékeiket.

További információk: https://www.janegoodall.hu/programjaink/passzold-vissza-teso-mobil-ujrahasznositas

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!