“Passzold vissza, Tesó!” – gyűjtőpont Józsefvárosban

event_available Utolsó frissítés:

A Jane Goodall Intézet közös kampányt indított a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg.

Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek.

Nem is sejtve micsoda kincs rejlik benne.

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket.

Ennek a folyamatnak a megfékezése érdekében, indult el ezeknek a mobiloknak az összegyűjtése, hogy aztán újrahasznosításra kerüljenek.

A fent említett szervezetek felhívásához csatlakozott a Józsefvárosi Önkormányzat is, így június 15-ig a Polgármesteri Hivatalban (1082 Budapest, Baross utca 63-67.) is leadhatják nem használt készülékeiket.

További információk: https://www.janegoodall.hu/programjaink/passzold-vissza-teso-mobil-ujrahasznositas

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!