Megújuló józsefvárosi játszóterek

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Megújuló józsefvárosi játszóterek

Megújulás előtt a józsefvárosi játszóterek

A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett a kerület gyerekbaráttá tétele iránt, ezt a célt szolgálják a kerületben idén elinduló játszótér-felújítások is.

Célunk, hogy a felújítások eredményeképpen játszótereink minden gyermek számára elérhetők, használhatók és élhetők legyenek. Szeretnénk, hogy a gyermekek hozzátartozói szívesen vigyék el gyermeküket ezekre a terekre és töltsenek ott minél több minőségi időt. Emellett fontos nekünk a játszóterek bővítése idősebb korosztály részére, kondigépek és parkour fitnesz eszközök telepítésével.

Első ütemben a meglévő játszóterek felújítása, kisebb funkciók és játszóeszközök bővítése a cél.

Második ütemben pedig nagyobb átalakításokkal, funkciók bővítésével, játszóterek teljes átalakításával foglalkozunk.

Térképen is megnézhetik a felújítandó játszótereket:

A gyerekek fejlődéséhez elengedhetlen a megfelelően kialakított közterületekhez, zöldterületekhez és játszóterekhez való hozzáférés. A megfelelően kialakított játszóterek komplex módon tudják fejleszteni a gyerekek képességeit, részképességeit. A jól megválasztott játszóeszközök – a szabad mozgáson túl, ami fejlesztő hatással van a gyerekek idegrendszerére – egy térben és időben tudják kiszolgálni a gyerekek mozgásigényét, kreativitását és szociális kapcsolatainak erősítését.

A játszóterek felújításáról részletesen itt olvashat.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!