Megújuló józsefvárosi játszóterek

event_available Utolsó frissítés:

Megújulás előtt a józsefvárosi játszóterek

A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett a kerület gyerekbaráttá tétele iránt, ezt a célt szolgálják a kerületben idén elinduló játszótér-felújítások is.

Célunk, hogy a felújítások eredményeképpen játszótereink minden gyermek számára elérhetők, használhatók és élhetők legyenek. Szeretnénk, hogy a gyermekek hozzátartozói szívesen vigyék el gyermeküket ezekre a terekre és töltsenek ott minél több minőségi időt. Emellett fontos nekünk a játszóterek bővítése idősebb korosztály részére, kondigépek és parkour fitnesz eszközök telepítésével.

Első ütemben a meglévő játszóterek felújítása, kisebb funkciók és játszóeszközök bővítése a cél.

Második ütemben pedig nagyobb átalakításokkal, funkciók bővítésével, játszóterek teljes átalakításával foglalkozunk.

Térképen is megnézhetik a felújítandó játszótereket:

A gyerekek fejlődéséhez elengedhetlen a megfelelően kialakított közterületekhez, zöldterületekhez és játszóterekhez való hozzáférés. A megfelelően kialakított játszóterek komplex módon tudják fejleszteni a gyerekek képességeit, részképességeit. A jól megválasztott játszóeszközök – a szabad mozgáson túl, ami fejlesztő hatással van a gyerekek idegrendszerére – egy térben és időben tudják kiszolgálni a gyerekek mozgásigényét, kreativitását és szociális kapcsolatainak erősítését.

A játszóterek felújításáról részletesen itt olvashat.

 

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!