CseppetSem! gyűjtőpontok nyílnak Józsefvárosban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

CseppetSem! gyűjtőpontok nyílnak Józsefvárosban

A zsírban, illetve olajban való sütés napjainkban a legelterjedtebb konyhatechnikai eljárások egyike.

A többszöri sütés folyamán azonban a sütőolajban olyan vegyületek jönnek létre, melyek károsak az emberi szervezetre is, így a zsiradékot néhány sütés után teljesen le kell cserélni.

A lakossági használt étolaj begyűjtésével és környezetbarát kezelésével több környezetvédelmi engedéllyel rendelkező vállalkozás is foglalkozik.

A Biotrans Kft. 2020 szeptembere óta szervezi a lakossági használt sütőolaj begyűjtési programot „CseppetSem!” program néven, mely mára több mint 900 településen sikerrel működik.

A „CseppetSem!” rendszer célja az, hogy minél több önkormányzat létesítsen a területén használt sütőolaj gyűjtő pontokat, ezáltal a lakosságnak minél kisebb erőfeszítésébe teljen az, hogy környezetbarát módon helyezze el ezt a típusú hulladékot.

A Józsefvárosi Önkormányzat májusi döntése értelmében a Biotrans Kft. az önkormányzat által megjelölt helyszínre telepíti a kifejezetten használt sütőolaj begyűjtéséhez kialakított, megfelelő méretű kukáit vagy gyűjtőedényeit.

A tervezett gyűjtőhelyi pontok (a lista a jövőben tovább bővülhet):

  • Teleki téri piac (Teleki László tér 11.)
  • Józsefvárosi Óvodák (székhelyóvoda) (Tolnai Lajos u. 7-9.)
  • Hétszínvirág Tagóvoda (Kun u. 3.)
  • Pitypang Tagóvoda (1087, Százados út 14.)
  • Százszorszép Tagóvoda (1084, Szűz u. 2.)
  • Virágkoszorú Tagóvoda (1083, Baross u. 91.)
  • Gyermekkert Bölcsőde (1082, Nagy Templom u. 3.)

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!