Nyári diákmunka a polgármesteri hivatalban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Nyári diákmunka a polgármesteri hivatalban

 F E L H Í V Á S

Nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére nyári diákmunkában való részvételre

A Nemzetgazdasági Minisztérium a fővárosi/megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási/kerületi hivatalok munkaügyi kirendeltségei idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot.

A program keretében 2022. július 1. – 2022. július 31. között nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő fiatalok dolgozhatnak munkaviszony keretében részmunkaidőben, bérköltség támogatással az önkormányzatok és az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladat ellátását szolgáló intézményeknél.

A programban azok a fiatalok vehetnek részt, akik:

  • nappali tagozaton tanuló diákok,
  • a program kezdő időpontjában idősebbek 16 évnél, de a program befejezésekor sem töltik még be a 25. életévüket,
  • a munkába állás előtt közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket,
  • foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A program keretében kizárólag budapesti, de elsősorban VIII. kerületi lakóhellyel/tartózkodási hellyel rendelkező diákok végezhetnek nyári munkát a Józsefvárosi Önkormányzat alábbi intézményeiben:

Polgármesteri Hivatal

képesítést nem igénylő feladatkörök: fénymásolás, iratrendezés, kézbesítés, környezettanulmány készítése,

képesítést igénylő feladatkörök: adatrögzítés, adminisztráció; informatikai feladatok

Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék

képesítést nem igénylő feladatkörök: fénymásolás, iratrendezés, kézbesítés, gondozó segéd

képesítést igénylő feladatkörök: kisgyermek gondozó, irodai adminisztratív feladatok

Munkaidő, bérezés:

A foglalkoztatás legfeljebb napi 6 órás munkaidőben történik. A bér képesítést nem igénylő munkakörökben bruttó 150.000 Ft/hó, képesítést igénylő munkakörökben bruttó 195.000 Ft /hó.

Regisztrációs kötelezettség:

A programba történő belépéshez a nappali tagozatos diáknak a lakcímkártyáján szereplő  lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályán jelentkeznie kell, hogy közvetítést kérőként regisztráltassa magát. A regisztráción az alábbi személyes okmányaival kell megjelennie:

  • személyi igazolvány,
  • lakcímkártya,
  • TAJ kártya,
  • adóazonosító jelet tartalmazó igazolvány,
  • érvényes diákigazolvány vagy iskolalátogatási igazolás.

A VIII. kerületi lakóhellyel/tartózkodási hellyel rendelkező diákok a Budapest Főváros Kormányhivatala VIII. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztályán jelentkezhetnek. Cím: VIII. kerület Kisfaludy u. 11.

A más kerületekből jelentkezők a lakóhelyük szerinti Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályának elérhetőségeiről a  www.kormanyhivatal.hu weboldalon a Budapest Főváros Kormányhivatala „BFKH Kerületi Hivatalai” menüpontokon belül tájékozódhatnak.

A  Nyári diákmunka programra jelentkezőknek legkésőbb 2022. június 23-ig regisztráltatniuk kell magukat!

Jelentkezési határidő 2022. június 23.

Jelentkezni e-mailben a szemelyugy@jozsefvaros.hu címen, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban a Személyügyi Irodán (1082 Budapest, Baross u. 63-67. III. em. 320.) rövid önéletrajz benyújtásával lehet az intézmény és a munkakör megjelölésével.

Bővebb tájékoztatásért a Polgármesteri Hivatal Személyügyi Irodájának munkatársához Benicz Henriettához fordulhat a 459-2155-os telefonszámon, illetve a beniczh@jozsefvaros.hu e-mail címre is felteheti kérdéseit.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!