Nyári diákmunka a polgármesteri hivatalban

event_available Utolsó frissítés:

 F E L H Í V Á S

Nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére nyári diákmunkában való részvételre

A Nemzetgazdasági Minisztérium a fővárosi/megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási/kerületi hivatalok munkaügyi kirendeltségei idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot.

A program keretében 2022. július 1. – 2022. július 31. között nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő fiatalok dolgozhatnak munkaviszony keretében részmunkaidőben, bérköltség támogatással az önkormányzatok és az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladat ellátását szolgáló intézményeknél.

A programban azok a fiatalok vehetnek részt, akik:

  • nappali tagozaton tanuló diákok,
  • a program kezdő időpontjában idősebbek 16 évnél, de a program befejezésekor sem töltik még be a 25. életévüket,
  • a munkába állás előtt közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket,
  • foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A program keretében kizárólag budapesti, de elsősorban VIII. kerületi lakóhellyel/tartózkodási hellyel rendelkező diákok végezhetnek nyári munkát a Józsefvárosi Önkormányzat alábbi intézményeiben:

Polgármesteri Hivatal

képesítést nem igénylő feladatkörök: fénymásolás, iratrendezés, kézbesítés, környezettanulmány készítése,

képesítést igénylő feladatkörök: adatrögzítés, adminisztráció; informatikai feladatok

Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék

képesítést nem igénylő feladatkörök: fénymásolás, iratrendezés, kézbesítés, gondozó segéd

képesítést igénylő feladatkörök: kisgyermek gondozó, irodai adminisztratív feladatok

Munkaidő, bérezés:

A foglalkoztatás legfeljebb napi 6 órás munkaidőben történik. A bér képesítést nem igénylő munkakörökben bruttó 150.000 Ft/hó, képesítést igénylő munkakörökben bruttó 195.000 Ft /hó.

Regisztrációs kötelezettség:

A programba történő belépéshez a nappali tagozatos diáknak a lakcímkártyáján szereplő  lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályán jelentkeznie kell, hogy közvetítést kérőként regisztráltassa magát. A regisztráción az alábbi személyes okmányaival kell megjelennie:

  • személyi igazolvány,
  • lakcímkártya,
  • TAJ kártya,
  • adóazonosító jelet tartalmazó igazolvány,
  • érvényes diákigazolvány vagy iskolalátogatási igazolás.

A VIII. kerületi lakóhellyel/tartózkodási hellyel rendelkező diákok a Budapest Főváros Kormányhivatala VIII. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztályán jelentkezhetnek. Cím: VIII. kerület Kisfaludy u. 11.

A más kerületekből jelentkezők a lakóhelyük szerinti Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályának elérhetőségeiről a  www.kormanyhivatal.hu weboldalon a Budapest Főváros Kormányhivatala „BFKH Kerületi Hivatalai” menüpontokon belül tájékozódhatnak.

A  Nyári diákmunka programra jelentkezőknek legkésőbb 2022. június 23-ig regisztráltatniuk kell magukat!

Jelentkezési határidő 2022. június 23.

Jelentkezni e-mailben a szemelyugy@jozsefvaros.hu címen, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban a Személyügyi Irodán (1082 Budapest, Baross u. 63-67. III. em. 320.) rövid önéletrajz benyújtásával lehet az intézmény és a munkakör megjelölésével.

Bővebb tájékoztatásért a Polgármesteri Hivatal Személyügyi Irodájának munkatársához Benicz Henriettához fordulhat a 459-2155-os telefonszámon, illetve a beniczh@jozsefvaros.hu e-mail címre is felteheti kérdéseit.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!