Átadtuk a “Hónap rendőre” díjakat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Átadtuk a “Hónap rendőre” díjakat

Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány 2022. márciusában megalapította a „Hónap rendőre” díjat, mellyel minden hónapban azokat a kerületben szolgálatot teljesítő rendőröket ismerjük el, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a kerületi lakosok biztonságának megőrzése érdekében. Célunk, hogy ne kizárólag azokat a rendőröket jutalmazzuk, akik az utcán végzik munkájukat, hanem azokat is, akik a színfalak mögött nyomozati munkát végeznek, felderítések előkészítésében, végrehajtásában vesznek rész, vagy éppen sikeres kihallgatásokkal járulnak hozzá a biztonság megteremtéséhez. Sokszor az ő munkájuk láthatatlan marad az állampolgárok számára, pedig nélkülük nem lehetne sikeresen lezárni egy-egy ügyet. A díjazottakat minden hónapban bemutatjuk a kerületi lakóknak is, hogy megismerhessék, kik dolgoznak a kerület közbiztonságáért.

Áprilisban adtuk át az első díjakat Harcsárik Norbert őrmesternek és Hatházi Sándor Péter rendőr hadnagynak. Harcsárik Norbert számos bűnelkövetőt elfogott a hónap során. Többek között négy lopás és betörés elkövetőjét, köztük egy olyat is, aki egy kerületi alapítványtól tulajdonított el értéktárgyakat. Hatházi Sándor egy felfegyverkezve elkövetett önbíráskodási bűntett, illetve egy rablást derített fel, mely során egy ATM-nél pénzt felvevő személyt bántalmaztak és rabolták el az általa kivett pénzt.

Harcsárik Norbert őrmester

Májusban is két rendőr között osztottuk meg a díjat. Stefkó Krisztián rendőr őrmester kerékpárlopási és csoportosan elkövetett rablási és gépkocsifeltörési ügyekben intézkedett, illetve egy rongáló és késsel fenyegetőző személyt tartóztatott fel járőrtársával.

Stefkó Krisztián rendőr őrmester

A hónap során egy verekedés elkövetőjét is tetten érte, továbbá egy garázdaságot elkövető, járókelőket inzultáló személyt fogott el. Csomor Kinga rendőr hadnagy hosszú munkát követően egy 24 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettét derítette fel, aminek eredményeképpen a két elkövető meg lett gyanúsítva és le lett tartóztatva.

Júniusban Mártonhegyi Milán rendőr főtőrzsőrmester egy kerékpárlopást derített fel a térfigyelő kamerarendszer segítségével. Az elkövető több kerékpárlopást is beismert, aminek következtében három bicikli visszakerült az eredeti gazdájához. Az ügy feltárása alatt az orgazda személyére is fény derült, így több lopott biciklit is megtaláltak. Ezen felül engedély nélkül autóval közlekedő vezető ellen indított eljárást, és egy BKK megálló üvegét megrongáló elkövetőt fogott el.

Mártonhegyi Milán rendőr főtőrzsőrmester

A másik júniusi díjazott Molnár Péter, a Józsefvárosi rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója, aki több kiemelt ügyet vizsgált a hónap során, köztük két pénzmosással kapcsolatos ügyet is, melyeket vádemelési javaslattal zárt le.

Molnár Péter nyomozó

Gratulálunk a díjazottaknak, és további eredményes munkát kívánunk nekik!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!