Népszámlálás: Számlálóbiztosokat keresünk!

event_available Utolsó frissítés:

Tisztelt Lakosság!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli.

A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérném a segítségüket.

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

  • saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
  • e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
  • 18. életév betöltése
  • cselekvőképesség
  • legalább középfokú végzettség

Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt feltételekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.

Jelentkezni írásban lehet, elektronikus úton a nepszamlalas@jozsefvaros.hu e-mail címen, valamint 2022. augusztus 15. napját követően személyesen a kitöltött jelentkezési lappal a Népszámlálási Irodában (1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 12, tel.: 1/459-2512) ahol a munkatársak felmerülő kérdéseikre is tájékoztatást adnak.

Felhívom figyelmüket, hogy 2022. augusztus 01. és 2022 augusztus 14. között igazgatási szünet lesz, a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal zárva tart!

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 5.

A jelentkezési lap innen letölthető.

Az adatkezelési tájékoztató innen letölthető.

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 350 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 380 Ft/cím, személyek összeírása 730 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft).

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas oldalon.
Kérem, hogy lehetőleg minél többen jelentkezzenek, segítve ezzel munkánkat.

Tisztelettel:

Dr. Vörös Szilvia

aljegyző

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!