Népszámlálás: Számlálóbiztosokat keresünk!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Népszámlálás: Számlálóbiztosokat keresünk!

Tisztelt Lakosság!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli.

A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérném a segítségüket.

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

  • saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
  • e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
  • 18. életév betöltése
  • cselekvőképesség
  • legalább középfokú végzettség

Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt feltételekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.

Jelentkezni írásban lehet, elektronikus úton a nepszamlalas@jozsefvaros.hu e-mail címen, valamint 2022. augusztus 15. napját követően személyesen a kitöltött jelentkezési lappal a Népszámlálási Irodában (1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 12, tel.: 1/459-2512) ahol a munkatársak felmerülő kérdéseikre is tájékoztatást adnak.

Felhívom figyelmüket, hogy 2022. augusztus 01. és 2022 augusztus 14. között igazgatási szünet lesz, a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal zárva tart!

A jelentkezési lap innen letölthető.

Az adatkezelési tájékoztató innen letölthető.

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 350 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 380 Ft/cím, személyek összeírása 730 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft).

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas oldalon.
Kérem, hogy lehetőleg minél többen jelentkezzenek, segítve ezzel munkánkat.

Tisztelettel:

Dr. Vörös Szilvia

aljegyző

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!