Önkormányzati bérlakásokat újítunk fel

event_available Utolsó frissítés:

Augusztus végén Zsidi Lajos a JGK Zrt. beruházási és mérnöki irodájának vezetőjével Pikó András polgármester, Rádai Dániel alpolgármester, valamint Borbás Gabriella a Kerületgazdálkodási ügyosztály ügyosztályvezetője megtekintett négy felújítás alatt álló lakást a Bauer Sándor, a Nagy Fuvaros, a József és a  Tolnai Lajos utcákban.

A felújítási közbeszerzések kiírásánál az önkormányzat több részre osztotta a  „lakáscsomagot”, hogy kisebb cégek is versenybe tudjanak szállni.

A lakások felújítása különböző konstrukciókban valósul meg. Egy részüket az önkormányzat újítja fel 100%-ban, más lakások felújításának kivitelezését (szerkezetkészre) az önkormányzat 60%-ban elvégzi, a fennmaradó 40%-nyi felújítást a leendő bérlők végzik majd el (burkolás, szaniterek, festés).

Minden felújított lakást vagy a bontandó házakban élő lakók elhelyezésére használunk fel, vagy nyílt, átlátható pályáztatási rendszerben fog bérbeadni a kerület.

Jelenleg 57 lakást újítunk fel- ezek előreláthatóan 2022. III. negyedévben készülnek el.

2023-ban az önkormányzat további 100-150 lakás felújítását kezdi meg.

A józsefvárosi  Önkormányzat célja -szakítva az elmúlt évek gyakorlatával- a tulajdonában álló, rossz állapotú lakásállomány minőségének javítása, a lakott bérlakások számának növelése.

Kijelöltük a felújított lakások hasznosításának három fő módját:

–  a kiürítés alatt lévő 11 db bontandó épületben lakó bérlők elhelyezését felújítandó lakásokban kívánjuk biztosítani.

–  fontosnak tartjuk, hogy legyen több lehetőség legalább részlegesen felújított lakásokra pályázni. Ez azért is fontos, mert a felújítási kötelezettség sok rászorulót zár ki a lakáshoz jutók köréből.

–  a sokoldalú és jól működő lakásszektor megteremtése érdekében az Önkormányzat speciális célokra is felújít lakásokat.

  1. márciusában elindult 23 lakás felújítása: https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/onkormanyzati-berlakasok-felujitasa-iii/ 2022. áprilisában újabb  34 lakás felújítása indult el: https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/onkormanyzati-berlakasok-felujitasa-ii/

Minden felújítás a Képviselő- testület által májusban elfogadott közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terv alapján, tervezetten, koncepcióval alátámasztva valósul meg.

A tervet megtalálják honlapunkon: https://jozsefvaros.hu/otthon/onkormanyzat/strategiak/2022/05/jozsefvaros-kozep-es-hosszu-tavu-vagyongazdalkodasi-terve-2022-2029/

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!