Önkormányzati bérlakásokat újítunk fel

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Önkormányzati bérlakásokat újítunk fel

Augusztus végén Zsidi Lajos a JGK Zrt. beruházási és mérnöki irodájának vezetőjével Pikó András polgármester, Rádai Dániel alpolgármester, valamint Borbás Gabriella a Kerületgazdálkodási ügyosztály ügyosztályvezetője megtekintett négy felújítás alatt álló lakást a Bauer Sándor, a Nagy Fuvaros, a József és a  Tolnai Lajos utcákban.

A felújítási közbeszerzések kiírásánál az önkormányzat több részre osztotta a  „lakáscsomagot”, hogy kisebb cégek is versenybe tudjanak szállni.

A lakások felújítása különböző konstrukciókban valósul meg. Egy részüket az önkormányzat újítja fel 100%-ban, más lakások felújításának kivitelezését (szerkezetkészre) az önkormányzat 60%-ban elvégzi, a fennmaradó 40%-nyi felújítást a leendő bérlők végzik majd el (burkolás, szaniterek, festés).

Minden felújított lakást vagy a bontandó házakban élő lakók elhelyezésére használunk fel, vagy nyílt, átlátható pályáztatási rendszerben fog bérbeadni a kerület.

Jelenleg 57 lakást újítunk fel- ezek előreláthatóan 2022. III. negyedévben készülnek el.

2023-ban az önkormányzat további 100-150 lakás felújítását kezdi meg.

A józsefvárosi  Önkormányzat célja -szakítva az elmúlt évek gyakorlatával- a tulajdonában álló, rossz állapotú lakásállomány minőségének javítása, a lakott bérlakások számának növelése.

Kijelöltük a felújított lakások hasznosításának három fő módját:

–  a kiürítés alatt lévő 11 db bontandó épületben lakó bérlők elhelyezését felújítandó lakásokban kívánjuk biztosítani.

–  fontosnak tartjuk, hogy legyen több lehetőség legalább részlegesen felújított lakásokra pályázni. Ez azért is fontos, mert a felújítási kötelezettség sok rászorulót zár ki a lakáshoz jutók köréből.

–  a sokoldalú és jól működő lakásszektor megteremtése érdekében az Önkormányzat speciális célokra is felújít lakásokat.

  1. márciusában elindult 23 lakás felújítása: https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/onkormanyzati-berlakasok-felujitasa-iii/ 2022. áprilisában újabb  34 lakás felújítása indult el: https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/onkormanyzati-berlakasok-felujitasa-ii/

Minden felújítás a Képviselő- testület által májusban elfogadott közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terv alapján, tervezetten, koncepcióval alátámasztva valósul meg.

A tervet megtalálják honlapunkon: https://jozsefvaros.hu/otthon/onkormanyzat/strategiak/2022/05/jozsefvaros-kozep-es-hosszu-tavu-vagyongazdalkodasi-terve-2022-2029/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!