Zavar a kutyapiszok? Tegyünk ellene együtt!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Zavar a kutyapiszok? Tegyünk ellene együtt!

Józsefvárosban nagyon sok a kutya… és a kutyakaki is az utcán. Pedig a kettő nem függ össze egymással. Lehetséges úgy sok kutyát tartani egy kerületben, hogy közben senkinek ne kelljen kutyapiszkot kerülgetnie. Ehhez semmi más nem kell mint, hogy a kutyatartók összeszedjék végre magukat és a kutyájuk által hátrahagyott ürüléket is! Mutassuk meg együtt, hogy minden kutyatartó képes arra, hogy tiszta utcát hagyjon maga után!

Az utóbbi időben mind a Józsefvárosi Önkormányzat, mind a kerületi kutyás közösségek sokat dolgoztak azon, hogy a kerületi kutyatartók is magukénak érezzék az utcák tisztántartásának feladatát és felelősnek érezzék magukat az otthagyott kutyapiszokért.

A Pápa téri kutyások közössége részben az Önkormányzat támogatásával sok helyre kihelyezett már a Népszínház és a Csarnok negyedben sárga Szedd össze magad! táblákat, amellyel a kutyatartók figyelmét hívják fel a felelősségükre. Most a Józsefvárosi Önkormányzat további több száz további ilyen táblát gyártott le és abban kérjük a kerületi lakosok segítségét – ha kutyatartók, ha nem – hogy segítsenek nekünk ezeket minél több helyre eljuttatni. Érjük el, hogy ne lehessen úgy végigmenni a kerületen kutyával, hogy lépten-nyomon bele ne botlana egy táblába, ami a tulajdonost a feladatára emlékezteti.

Ha szeretnél abban segíteni, hogy a Szedd össze magad! tábla minél több helyre kikerüljön, jelentkezz a Közösségi Részvételi Irodánál a reszvetel@jozsefvaros.hu címen. Ha ki szeretnéd tenni a táblát társasházad ajtajára, kerítésére vagy akár földszinti lakásod ablakrácsra, vagy ha vendéglátóhelyet, üzletet üzemeltetsz és oda tennéd ki a táblát jól látható helyre, akkor is várjuk jelentkezésedet ugyanitt!

Ha pedig nem engedheted meg magadnak, hogy kakizacsit vegyél – vagy csak otthon hagytad és a séta közben jut eszedbe, akkor ne feledd: a Józsefvárosi Önkormányzat minden kerületi kutyatulajdonos részére ingyenesen biztosít havonta 100 darab kutyapiszok gyűjtő zacskót, amelyeket az alábbi helyszínen vehetnek át:

Kálvária téri Infópont (barna faháznál)

Hétfőtől – vasárnapig

07.00-09.00

12.00-14.00

17.00-19.00

János Pál pápa tér (játszótéri illemhelynél)

07.00-09.00

12.00-14.00

17.00-19.00

Kutyafuttatók (kerületőröknél az őrbódéban):

Teleki tér

Golgota tér

Kálvária tér

Horváth Mihály tér

Déri Miksa utca

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!