Zavar a kutyapiszok? Tegyünk ellene együtt!

event_available Utolsó frissítés:

Józsefvárosban nagyon sok a kutya… és a kutyakaki is az utcán. Pedig a kettő nem függ össze egymással. Lehetséges úgy sok kutyát tartani egy kerületben, hogy közben senkinek ne kelljen kutyapiszkot kerülgetnie. Ehhez semmi más nem kell mint, hogy a kutyatartók összeszedjék végre magukat és a kutyájuk által hátrahagyott ürüléket is! Mutassuk meg együtt, hogy minden kutyatartó képes arra, hogy tiszta utcát hagyjon maga után!

Az utóbbi időben mind a Józsefvárosi Önkormányzat, mind a kerületi kutyás közösségek sokat dolgoztak azon, hogy a kerületi kutyatartók is magukénak érezzék az utcák tisztántartásának feladatát és felelősnek érezzék magukat az otthagyott kutyapiszokért.

A Pápa téri kutyások közössége részben az Önkormányzat támogatásával sok helyre kihelyezett már a Népszínház és a Csarnok negyedben sárga Szedd össze magad! táblákat, amellyel a kutyatartók figyelmét hívják fel a felelősségükre. Most a Józsefvárosi Önkormányzat további több száz további ilyen táblát gyártott le és abban kérjük a kerületi lakosok segítségét – ha kutyatartók, ha nem – hogy segítsenek nekünk ezeket minél több helyre eljuttatni. Érjük el, hogy ne lehessen úgy végigmenni a kerületen kutyával, hogy lépten-nyomon bele ne botlana egy táblába, ami a tulajdonost a feladatára emlékezteti.

Ha szeretnél abban segíteni, hogy a Szedd össze magad! tábla minél több helyre kikerüljön, jelentkezz a Közösségi Részvételi Irodánál a reszvetel@jozsefvaros.hu címen. Ha ki szeretnéd tenni a táblát társasházad ajtajára, kerítésére vagy akár földszinti lakásod ablakrácsra, vagy vendéglátóhelyet, üzletet üzemeltetsz és oda tennéd ki a táblát jól látható helyre, akkor is várjuk jelentkezésedet ugyanitt!

Ha pedig nem engedheted meg magadnak, hogy kakizacsit vegyél – vagy csak otthon hagytad és a séta közben jut eszedbe, akkor ne feledd: a Józsefvárosi Önkormányzat minden kerületi kutyatulajdonos részére ingyenesen biztosít havonta 100 darab kutyapiszok gyűjtő zacskót, amelyeket az alábbi helyszínen vehetnek át:

Kálvária téri Infópont (barna faháznál)

Hétfőtől – vasárnapig

07.00-09.00

12.00-14.00

17.00-19.00

János Pál pápa tér (játszótéri illemhelynél)

07.00-09.00

12.00-14.00

17.00-19.00

Kutyafuttatók (kerületőröknél az őrbódéban):

Teleki tér

Golgota tér

Kálvária tér

Horváth Mihály tér

 

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!