Átadtuk a “Hónap rendőre” díjakat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Átadtuk a “Hónap rendőre” díjakat

A Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány 2022 tavaszán alapította a „Hónap rendőre” díjat, mellyel minden hónapban azokat a kerületben szolgálatot teljesítő rendőröket ismerjük el, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a kerületi lakosok biztonságának megteremtése és megőrzése érdekében. A díjazottakat minden hónapban bemutatjuk a kerületben lakóknak, hogy jobban megismerhessék azokat a rendőröket, akik az utcákon, vagy színfalak mögött értük is tevékenykednek.

Júliusban Énekes Gergely rendőr hadnagy és Szűrös Mónika rendőr őrnagy vehették át a kitüntetést. Énekes Gergely kerékpártolvajok kézre kerítésén fáradozott, aminek eredményeképpen nem csupán a négy tettest sikerült a rendőrségnek megtalálnia, de a kerékpárt is visszaszolgáltatták eredeti gazdájának. Szűrös Mónika szabálysértésekkel kapcsolatos munkája mellett betanította és mentorálta frissen az osztályára került kollégáit.

 

Az augusztus kifejezetten mozgalmasnak volt mondható közbiztonsági szempontból, és sok esetben sikerült is a tetteseket elfogniuk a józsefvárosi rendőröknek. Keresztesi Péter rendőr őrmester a hónap során egy közveszélyes, fényes nappal az utcán bárddal és késsel fenyegetőző férfit fegyverezett le, majd egy egy körözés alatt álló személyt talált meg. A hónap végén a Corvin negyedben rongálásokat elkövető banda egyik tagját elfogta, és hozzájárult más bandatagok megtalálásához is. Smohai Ádám rendőr őrmester eközben egy elbóklászott kisfiúnak segített a szüleihez visszatalálni; majd egy ittas, jogosítvány nélküli vezetővel és csendháborítókkal szemben járt el. Utóbbi esetben ráadásul kiderült, hogy a szabálysértők nem csupán nagy hangerővel zavarták  a környezetükben lakókat, de egyiküket garázdaság bűncselekménye miatt körözték is.

 

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!