Elfogadta a képviselő-testület a józsefvárosi rezsivédelmi intézkedéseket

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Elfogadta a képviselő-testület a józsefvárosi rezsivédelmi intézkedéseket

Józsefváros képviselő-testülete 2022. szeptemberi ülésén tárgyalta a nyár végén kezdeményezett rezsivédelmi intézkedési csomagot, amelynek célja a válságba került kerületi lakosok kiemelt támogatása. Ennek értelmében:

  • Kétszeresére emelkedik a kerületi fűtési támogatás

    A támogatás tartalmát kibővítve megnevezése fűtési- és rezsitámogatásra módosul.

  • Rendkívüli rezsisegélyt vezetünk be

    a már meglévő rendkívüli települési támogatást igénylők körében, akik a lakhatási kiadások emelkedését jelölik meg indokként, 40 ezer forintos támogatásra számíthatnak. Korábban három hónapnak kellett eltelnie két kérelem beadása között, így az éves adható keret is korlátozva volt, most elég egy hónapnak eltelnie.

  • Újabb 10 ezer forintos élelmiszer-vásárlási utalvány igényelhető

    A jelenleg is adható élelmiszervásárlási utalvány (rendkívüli települési támogatás keretében) mellett a kerületi lakosok az egy évben adható összeg- és értékhatár keretük fölött (egy évben egy alkalommal) plusz egy alkalommal vásárlási utalványt igényelhetnek, melynek összege egységesen 10.000.-Ft, és ebben az esetben nem kell alkalmazni a kettő (a jelenleg is adható élelmiszerutalvány és a plusz egy élelmiszerutalvány) kérelem között szükségesen eltelt időt.

  • Újabb 25 millió forint otthon-felújítási támogatásra

    A rezsidíjak növekedése különös indokot szolgáltat arra, hogy az otthon-felújítási pályázatot az Önkormányzat ismét meghirdethessük, mivel a 2022-re betervezett 25 millió Ft-os keretösszeg kimerült. Ezért újabb 25 millió forintos keretet különítünk el a 2023-as költségvetésben erre a pályázati formára. A pályázat keretein belül a bérlők nyílászárók felújítására, energia takarékos világító testek beépítésére, fűtéskorszerűsítésre is pályázhatnak.

  • Energetikai tanácsadás a hét négy napján

    október első hetétől az önkormányzat Zöld Irodájának munkatársai a hét négy napján várják energetikai- és rezsitanácsadásra a kerületi lakókat. A családtámogatási irodán a tanácsadás időpontjai: Hétfő 15:00-16:00; Szerda 10:00-11:00 és 14:00-15:00, péntek 9:00-10:00.  Fenti időpontokon túl a Gutenberg téri irodában (Gutenberg tér 2. szám alatt (bejárat a Kőfaragó utca felől) is elérhető tanácsadó kolléga, minden csütörtökön 9:00 és 10:00 óra között.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!