Újabb óvodai bérpótlék-emelés Józsefvárosban

event_available Utolsó frissítés:

Országos szinten ismert probléma az óvodai dolgozók pályaelhagyása az alacsony bérek miatt.

Józsefváros Önkormányzata elkötelezett amellett, hogy gyerekbarát kerületet építsen, ennek érdekében már korábban is 40 ezer forintos bérpótlékot vezettünk be.

Annak érdekében, hogy megbecsült, megfizetett munka legyen gyerekek nevelésével és oktatásával foglalkozni, 2022. szeptemberétől (így visszamenőleg ebben a hónapban is) középfokú végzettség esetén 40 000 forintos, felsőfokú végzettség esetén 70 000 forintos bérpótlékot biztosítunk az óvodai dolgozók számára.

A döntés hosszú távú elköteleződést jelent a részünkről, és következményeként a fővárosi kerületek között az élvonalba kerülünk az óvodai dolgozók fizetései tekintetében.

A döntés polgármesteri kezdeményezésre - a józsefvárosi Momentum-Párbeszéd és a Józsefváros Jövőjéért frakció támogatásával - született.

Köszönjük a kerületi óvodai dolgozók kiemelkedő munkáját!

 

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!