Véleményezze Józsefváros gyerekbarát koncepcióját!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Véleményezze Józsefváros gyerekbarát koncepcióját!

Ott, ahol a 8 és 80 évesek is boldogok, mindenki boldog – tartja a mondás. Azonban ennek az ellenkezője is igaz: a józsefvárosi gyerekek problémái is nagyon hasonlóak a kerület általános problémáihoz: a legégetőbb gond a gyerekszegénység, melynek kockázatai mind jelen vannak a kerületben; ez pedig kihat az életesélyekre, a kultúrához való hozzáférésre, az oktatásban elért sikerekre.

A Gyerekbarát Józsefváros program éppen ezért hat pilléren nyugszik, melyek egymással szoros összefüggésben állnak: tiszta és zöld, élhető és játékos, biztonságos és megtartó, bevonó és megmozgató, gyarapodó és okos, egészséges és aktív kerületet építünk a józsefvárosi gyerekek számára. Mert ők a legjobbat érdemlik.

Miközben a program számos eleme – befogadó ovik, játszótér- és óvodafelújítások, olvasás népszerűsítése, ösztöndíj-program – már most is zajlik, elkészült az a Gyerekbarát Józsefváros koncepció, amely most összefoglalja terveinket, és amelyet terveink szerint 2022 novemberében tárgyal Józsefváros képviselő-testülete.

A most elkészült vitairat az Önök véleményezésére vár: mindenki hangja számít, kérjük, osszák meg velünk gondolataikat, hogy valóban együtt építsünk egy gyerekbarát kerületet!

A koncepció innen letölthető >>>

A koncepció rövidített változata innen letölthető >>>

A koncepció gyerekeknek szóló változata innen letölthető >>>

Kérdőív gyerekeknek: https://bit.ly/gyerekjozsefvaros

Ön felnőtt, és véleménye, ötlete, javaslata van a gyerekbarát koncepcióhoz?

Véleményét várjuk e-mailen a reszvetel@jozsefvaros.hu címen 2022. szeptember 7. és október 6. között.

Ön szakember, és szeretne részt venni a gyerekbarát koncepció meghívásos szakmai fórumán?

Jelentkezését várjuk a reszvetel@jozsefvaros.hu címen 2022. szeptember 10-ig. A részletekről értesítjük.

Ön pedagógus, és szeretné diákjai véleményét összegyűjteni a koncepcióról?

Az összegyűjtött véleményeket várjuk e-mailen a reszvetel@jozsefvaros.hu címen 2022. szeptember 7. és október 6. között.

Még nem vagy felnőtt, de szeretnéd te is elmondani a véleményedet?

Jelentkezz a diákok fórumára, ha elmúltál 14 éves, 2022. szeptember 15-ig! Írj e-mailt a reszvetel@jozsefvaros.hu-ra!

Töltsd ki kérdőívünket! https://bit.ly/gyerekjozsefvaros

Még nem tudsz írni?

Rajzolj, vagy kérd meg a szüleidet, hogy írják meg a te véleményedet is a reszvetel@jozsefvaros.hu címre 2022. szeptember 7. és október 6. között!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!