Véleményezze Józsefváros gyerekbarát koncepcióját!

event_available Utolsó frissítés:

Ott, ahol a 8 és 80 évesek is boldogok, mindenki boldog - tartja a mondás. Azonban ennek az ellenkezője is igaz: a józsefvárosi gyerekek problémái is nagyon hasonlóak a kerület általános problémáihoz: a legégetőbb gond a gyerekszegénység, melynek kockázatai mind jelen vannak a kerületben; ez pedig kihat az életesélyekre, a kultúrához való hozzáférésre, az oktatásban elért sikerekre.

A Gyerekbarát Józsefváros program éppen ezért hat pilléren nyugszik, melyek egymással szoros összefüggésben állnak: tiszta és zöld, élhető és játékos, biztonságos és megtartó, bevonó és megmozgató, gyarapodó és okos, egészséges és aktív kerületet építünk a józsefvárosi gyerekek számára. Mert ők a legjobbat érdemlik.

Miközben a program számos eleme - befogadó ovik, játszótér- és óvodafelújítások, olvasás népszerűsítése, ösztöndíj-program - már most is zajlik, elkészült az a Gyerekbarát Józsefváros koncepció, amely most összefoglalja terveinket, és amelyet terveink szerint 2022 novemberében tárgyal Józsefváros képviselő-testülete.

A most elkészült vitairat az Önök véleményezésére vár: mindenki hangja számít, kérjük, osszák meg velünk gondolataikat, hogy valóban együtt építsünk egy gyerekbarát kerületet!

A koncepció innen letölthető >>>

A koncepció rövidített változata innen letölthető >>>

A koncepció gyerekeknek szóló változata innen letölthető >>>

Kérdőív gyerekeknek: https://bit.ly/gyerekjozsefvaros

Ön felnőtt, és véleménye, ötlete, javaslata van a gyerekbarát koncepcióhoz?

Véleményét várjuk e-mailen a reszvetel@jozsefvaros.hu címen 2022. szeptember 7. és október 6. között.

Ön szakember, és szeretne részt venni a gyerekbarát koncepció meghívásos szakmai fórumán?

Jelentkezését várjuk a reszvetel@jozsefvaros.hu címen 2022. szeptember 10-ig. A részletekről értesítjük.

Ön pedagógus, és szeretné diákjai véleményét összegyűjteni a koncepcióról?

Az összegyűjtött véleményeket várjuk e-mailen a reszvetel@jozsefvaros.hu címen 2022. szeptember 7. és október 6. között.

Még nem vagy felnőtt, de szeretnéd te is elmondani a véleményedet?

Jelentkezz a diákok fórumára, ha elmúltál 14 éves, 2022. szeptember 15-ig! Írj e-mailt a reszvetel@jozsefvaros.hu-ra!

Töltsd ki kérdőívünket! https://bit.ly/gyerekjozsefvaros

Még nem tudsz írni?

Rajzolj, vagy kérd meg a szüleidet, hogy írják meg a te véleményedet is a reszvetel@jozsefvaros.hu címre 2022. szeptember 7. és október 6. között!

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!