Hétfőtől szabad az út a józsefvárosi Somogyi Béla utcában

event_available Utolsó frissítés:

Utolsó szakaszában jár a Somogyi Béla utca felújítása, ezért október 17-én, hétfőn a BKK visszaadta az utcát a közúti forgalomnak.

Az ott lakók és az arra közlekedők az útszakaszt teljes egészében, vagyis a Gutenberg tértől az Europeum bevásárlóközpont parkolóházáig használhatják.

A korszerűsítés a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódik, a még hátralévő munkák nem akadályozzák a gépjárműforgalmat.

A Blaha Lujza tér és a csomópont felszíni megújításával együtt – kapcsolódó fejlesztésként – megújul és biztonságosabb lesz a Somogyi Béla utca. A felújítási munkák utolsó szakaszában már nincs szükség forgalomkorlátozásra, ezért a Gutenberg tér és az Europeum bevásárlóközpont parkolóháza között október 17. hétfőtől ismét szabad az út a gépjárműforgalom előtt.

Az útfelújítás során:

  • egyirányúsítottuk a forgalmat a Stáhly utca felé (kerékpárral közlekedve azonban továbbra is kétirányú);
  • biztonságosabbá tettük az iskola előtti útszakaszt;
  • újraosztottuk a parkolókat;
  • szélesebb járdákat építettünk;
  • megújítottuk a burkolatot;
  • korszerűsítettük a közvilágítást, valamint
  • újabb fákat ültetünk.

Várhatóan november végéig a még hátralévő, forgalomtechnikai és növénytelepítési munkák is elkészülnek, ezek azonban már nem teszik szükségessé, hogy az utca jelentős részét lezárják a gépjárműforgalom elől. A teljes kivitelezés tervezetten még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

 

A Somogyi Béla utca felújítása opcióként kapcsolódik a Blaha Lujza tér rekonstrukciójához. A munkák annak köszönhetően kezdődhettek el idén májusban, hogy a projekthez a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja a szükséges forrást. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a BKK bonyolítja le a felújítást, az elkészült terveket az érdeklődők lakossági fórum keretében ismerhették meg.

Élhetőbbé tesszük Budapestet: megállás nélkül dolgoznak a Blaha Lujza téren

Mindeközben zajlik a munka a Blaha Lujza téren, egyre jobban körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető tér alakja. Javában tart a térbútorok kihelyezése, folyamatban van a térburkolat lerakása, a közvilágítási hálózat kiépítése, a növénykazetták öntözőrendszerének kialakítása, valamint a térbútorok kihelyezése is.

A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek, információk és aktualitások a BKK oldalán folyamatosan nyomon követhetők. További tudnivalókat és érdekességeket az erre a célra létrehozott Gyakran Ismételt Kérdések között, ezen a linken lehet olvasni, a felújítás jelentősebb eseményeiről pedig egy idővonalon lehet tájékozódni.

Józsefvárosi Önkormányzat, Budapesti Közlekedési Központ

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!