Hírek a Losonci tér felújításáról

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Hírek a Losonci tér felújításáról

A Losonci tér közterületi megújításának előkészítése 2022 májusában kezdődött. Az októberi testületi ülésen 95 millió forintot szavazott meg a testület a felújításra.

A Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából a Rév8 két közösségi tervező fórumon és egy online kérdőíven kérte ki a környékbeli lakosok véleményét. A koncepcióterveket pedig még idén bemutatják a lakóknak a Losonci téren.

A fejlesztési folyamat a https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfeilesztes/losi-szabad-terek/  https://rev8.hu/losonci-ter/ honlapokon is nyomon követhető.

A beavatkozások célterületei a panelházak által körülhatárolt terek és utak. A tervezés során az volt az elképzelés, hogy ezekből egy új sétány jön majd létre, ahol új funkciók jelennek meg, és egységes arculatot kap az eddigi unalmas és szürke közterület.

A terv szerint 1140 m2 új zöldfelületet hozunk létre és több, mint 50 új fát ültetünk a korábbi kihasználatlan aszfaltburkolatok helyén.

Emellett új utcabútorok, játékelemek és útbaigazító rendszer is segíti majd a lakótelep megújuló közterületeinek a használatát.

Az új elemek arculata illeszkedik a lakótelepen fellelhető anyagokhoz és színekhez, mégis új minőséget hoznak létre a jelenlegi elhanyagolt állapothoz képest.

A zöldfelületekkel való érintkezést játékos ösvények segítik majd, a zöldítés pedig nem csak síkban, hanem függőlegesen a falakon, kerítéseken is folytatódik.

A tervek megalkotásánál célunk volt az is, hogy a csapadékvizet használjuk fel a zöldfelületeken.

Az elkészült tervek engedélyezése zajlik, az engedélyes tervek birtokában elindítható a közbeszerzés a kivitelező kiválasztására.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!