Átadtuk a hónap rendőre díjakat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Átadtuk a hónap rendőre díjakat

A Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány 2022. márciusában megalapította a „Hónap rendőre” díjat, mellyel minden hónapban azokat a kerületben szolgálatot teljesítő rendőröket ismerjük el, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a kerületi lakosok biztonságának megőrzése érdekében.

A díjazottakat minden hónapban bemutatjuk a kerületi lakóknak is, hogy megismerhessék, kik dolgoznak a kerület közbiztonságáért.

Szeptember és október sem telt eseménytelenül a kerületben. A négy díjazott rendőr szakmai tudásával, tapasztalatával és aktív közreműködésével segített a bűnelkövetők elfogásában és az ellenük indított sikeres eljárások megalapozásában.

Lakatos István törzsőrmester körzeti megbízott, és Tikos Bence főhadnagy szeptember elején egy korábbi rablás régen keresett elkövetőjét fogták el.

A tolvaj kézre kerítése kalandos volt, mivel a rendőrautó láttán menekülőre fogta és elrejtőzött. A rendőrök azonban a térfigyelő kamerák segítségével hamar megtalálták a búvóhelyén, majd előállították.

Darnyi Szabolcs főtörzszászlós szolgálatirányító parancsnok és kollégája egy olyan verekedés helyszínén jártak el, ahol az áldozatot egy mobiltelefon miatt kialakult vita során eszméletlenre verték és 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrök egyrészt segítettek az áldozatnak, másrészt a rövid időn belül megtalálták a környéken a két elkövetőt. Az elkövetők eleinte, valószínűleg ittas állapotuknak köszönhetően, nem voltak együttműködőek, végül azonban bilincs használatával sikerült eljárni velük szemben.

A hónap másik díjazottja Hatházi Sándor Péter hadnagy, aki egy korábbi rablási ügyet derített fel. A nyári szünet alatt az egyik kerületi iskolából közel kétmillió forint értékű laptop és tablet tűnt el. A hiányt az iskolakezdéskor észlelték az iskolai dolgozók, majd ezt követően azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. Az elkövető személye idáig ismeretlen volt, most azonban Hatházi Sándor és kollégái azonosították, aki az elfogást követően beismerte, hogy élettársával együtt követték el a bűncselekményt. Azóta mindkettőjük elszámoltatása megtörtént.

Gratulálunk a díjazottaknak, és további eredményes munkát kívánunk nekik!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!