Átadtuk a hónap rendőre díjakat

event_available Utolsó frissítés:

A Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány 2022. márciusában megalapította a „Hónap rendőre” díjat, mellyel minden hónapban azokat a kerületben szolgálatot teljesítő rendőröket ismerjük el, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a kerületi lakosok biztonságának megőrzése érdekében.

A díjazottakat minden hónapban bemutatjuk a kerületi lakóknak is, hogy megismerhessék, kik dolgoznak a kerület közbiztonságáért.

Szeptember és október sem telt eseménytelenül a kerületben. A négy díjazott rendőr szakmai tudásával, tapasztalatával és aktív közreműködésével segített a bűnelkövetők elfogásában és az ellenük indított sikeres eljárások megalapozásában.

Lakatos István törzsőrmester körzeti megbízott, és Tikos Bence főhadnagy szeptember elején egy korábbi rablás régen keresett elkövetőjét fogták el.

A tolvaj kézre kerítése kalandos volt, mivel a rendőrautó láttán menekülőre fogta és elrejtőzött. A rendőrök azonban a térfigyelő kamerák segítségével hamar megtalálták a búvóhelyén, majd előállították.

Darnyi Szabolcs főtörzszászlós szolgálatirányító parancsnok és kollégája egy olyan verekedés helyszínén jártak el, ahol az áldozatot egy mobiltelefon miatt kialakult vita során eszméletlenre verték és 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrök egyrészt segítettek az áldozatnak, másrészt a rövid időn belül megtalálták a környéken a két elkövetőt. Az elkövetők eleinte, valószínűleg ittas állapotuknak köszönhetően, nem voltak együttműködőek, végül azonban bilincs használatával sikerült eljárni velük szemben.

A hónap másik díjazottja Hatházi Sándor Péter hadnagy, aki egy korábbi rablási ügyet derített fel. A nyári szünet alatt az egyik kerületi iskolából közel kétmillió forint értékű laptop és tablet tűnt el. A hiányt az iskolakezdéskor észlelték az iskolai dolgozók, majd ezt követően azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. Az elkövető személye idáig ismeretlen volt, most azonban Hatházi Sándor és kollégái azonosították, aki az elfogást követően beismerte, hogy élettársával együtt követték el a bűncselekményt. Azóta mindkettőjük elszámoltatása megtörtént.

Gratulálunk a díjazottaknak, és további eredményes munkát kívánunk nekik!

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!