Hogyan újul meg a Losonci tér?

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Hogyan újul meg a Losonci tér?

Leszálltak az űrhajók a Szigony utcában, és elhozták a Losonci lakótelep által körbezárt közterek új terveit. Valamint a lakókkal együtt feldíszítettük a Losonci tér első karácsonyfáját. Ha kíváncsi arra, hogyan újul meg a panelházak közötti tér, akkor nézze meg a terveket a http://rev8.hu/losonci-ter/ oldalon.

50 évvel ezelőtt a mai lakótelep helyén még girbegurba utcák és egy-két emeletes, gangos bérházak álltak. A mai panelházak között futó sétány helyén ekkor még volt egy Losonci utca, amiről később az egész szupertömb “belső udvara” kapta a nevét.

A tervek szerint a panelházak közötti terek és az ezeket összekötő sétány is megújul. A tervezésnél figyeltünk a mostani szélsőséges időjárási viszonyokra is. A lehető legtöbb helyen szeretnénk feltörni az aszfaltot, amelyek helyett zöldfelületeket létesítünk. Ezen kívül találkozóhelyek is létesülnek a sétányon, és a fiatalok számára is lesz majd hely a kikapcsolódásra.

 

Losonci tér felülnézet

 

Hol lehet majd találkozni?

A Losonci tér Szigony utcai bejárata már most is egy élénk találkozóhely, a Losonci tér egyik kapuja. Ugyanakkor a környékbeliek nem tudnak itt leülni beszélgetni, és az idősek pedig megpihenni a bevásárlás után.

Ezért egy olyan találkozóhelyet alakítunk ki, ahol mindenki kényelmesen le tud ülni és otthonosan érzi magát a téren. A terveken szerepel több fa és virágágyás is, amelyeket várhatóan 2023-ban telepítünk majd. Addig is kihelyeztük ezeket a színes oszlopokat, amiket mi űrhajóknak neveztünk el. Az űrhajók egy kis fényt hoznak a hűvös téli estébe, vannak rajtuk ülőhelyek, és lehetőséget adnak egy ilyen kiállításnak, mint ez is. Nyáron pedig növényeket futtathatunk majd rájuk. és egy napvitorlát is kifeszítünk közéjük.

Hol lehet majd mozogni?

A  játszótér a kisebb gyerekeknek való, a kutyásoknak a kutyafuttató, a kertészeknek pedig a közösségi kertek. De hova menjenek például a fiatalok?

A minigrund a legjobb példa arra, hogy a legkisebb teresedésből is ki lehet hozni izgalmas dolgokat. A terveink szerint a minigrund egy tökéletes találkozóhely lesz: lehet majd pingpongozni az árnyékban, beszélgetni, edzeni vagy csak csendben ücsörögni.

Losonci minigrund

Az építkezés várhatóan 2023-ban kezdődik. Nézze meg a terveket a helyszínen a Szigony utcában a Spar mögött, vagy látogasson el a http://rev8.hu/losonci-ter/ oldalra ahol részletesen olvashat a tervekről. Ha bármilyen kérdése van a tervekkel kapcsolatban, küldje el azokat az info@rev8.hu email címre.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!