Idén télre is megnyílik a józsefvárosi Életmentő Pont

event_available Utolsó frissítés:

Az Életmentő Pont a krízisidőszakban 2022. december 15-től 2023. március 15-ig működik majd, este 8-tól reggel 8 óráig.

Az Életmentő Pont célja átmeneti éjszakai szállást nyújtani a leghidegebb téli hónapokban az utcán élő fedél nélkülieknek.

Az idei télen a Józsefvárosi Önkormányzat az Életmentő Pont működtetését ismét  saját forrásból finanszírozza.

A működtetést szolgáltatási szerződés keretében a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei biztosítja itt, a 1087 Könyves Kálmán krt. 84. sz. alatt.

A 20, maximum 25 „alacsony küszöbű” krízisférőhelyre az utcai szociális munkások, a közterület felügyelők, és a Krízisautó munkatársai helyezhetnek el a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatának koordinálásában, közterületen fellelt, vagy egyéb okokból a kihűlés kockázatának kitett ügyfeleket abban az esetben, ha elhelyezésük máshol nem megoldható.

Az Életmentő Ponton tölthető éjszakák száma személyenként legfeljebb 10 nap, a túlzsúfoltság megakadályozása érdekében. Az ott tartózkodás ideje alatt a BMSZKI a saját rendszerén belül a továbbhelyezés érdekében együttműködést ajánl az érintett személynek.

Az Életmentő Ponton lehetőség van nők fogadására, párok esetén külön női és férfi szobában való elhelyezéssel, továbbá 2 férőhely erejéig kerekesszékes mozgáskorlátozott személy is igénybe veheti a BMSZKI szolgáltatásait.

Az Életmentő Pont a krízisidőszakban 2022. december 15-től 2023. március 15-ig működik majd, este 8-tól reggel 8 óráig.

Az ellátás múlt télihez hasonlóan színvonalas és hatékony lesz, az ellátó szervezet nem csak a fűtött épületről, ágyakról, mosdási lehetőségről gondoskodik, hanem a bekerülők egészségügyi ellátásáról és továbbhelyezéséről is.

Ez azt is jelenti, hogy az Életmentő Pontra történő elhelyezés nem az adott éjszaka átvészeléséről szól csupán, hanem arról is, hogy aki vállalja az együttműködést a helyzete javítása érdekében, az nem fog visszakerülni az utcára, hanem magasabb szintű és színvonalú ellátást tud igénybe venni.

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!