2022-ben 120 fát ültettünk Józsefvárosban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

2022-ben 120 fát ültettünk Józsefvárosban

Az őszi ültetési szezonban összesen 11 különböző fajtát: csörgőfát, díszcseresznyét, eperfát, gyertyánt, hárst, japán akácot, oszlopos juhart, ostorfát, platánt és tulipánfát ültetett el a JGK Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóság Kertészeti Irodája.

A Mátyás,  a Teleki, a Szenes Iván, Koltói Anna, Losonci, Kálvária, Tbiliszi  és Magyarok Nagyasszonya tereken, valamint a Tömő, Asztalos Sándor, Bíró Lajos, Jázmin, József, Reguly Antal, Strázsa, Százados, Vajda Péter, Villám, Salgótarjáni, Törökbecse utcákban.

Klímastratégiánk 2030-ra megfogalmazza, hogy „nincs utca zöld nélkül”.

Az utcafásítási programunk fő célja, hogy közelebb hozza a természetet a lakókhoz, ez hozzájárul az itt élők fizikai és mentális egészségének javulásához, valamint hogy minél előbb növelje a közterületeken burkolatfeltöréssel újonnan ültetett fák számát, illetve lehetővé tegye, hogy ne csak teljes pályafelújítás esetén merüljön fel faültetés lehetősége.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!