Józsefváros 2023-as lakásgazdálkodási terve

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefváros 2023-as lakásgazdálkodási terve

Józsefváros képviselő-testülete elfogadta a kerület 2023-as lakásgazdálkodási tervét. A lakhatási szegénység elleni küzdelem és a lakásgazdálkodás megújítása a polgármesteri program központi elemét képezik. Az önkormányzat bérház- és bérlakásállománya összességében rendkívüli mértékben elhanyagolt. Fő célunk az üres lakások számának csökkentése, az önkormányzati bérházakban élők életkörülményeinek javítása, az épületállomány évtizedes lepusztulásának visszafordítása.

A Vagyongazdálkodási terv rögzítette a 130 db önkormányzati bérházzal, és az önkormányzati tulajdonú üres telkekkel kapcsolatos közép (2022-2024) és hosszú távú (2025-2029) elképzeléseket. A józsefvárosi bérház állomány egy részének épületszerkezeti állapota erősen leromlott, az épületek felújítása gazdaságtalan, az épületek egy részének bontása elkerülhetetlenné vált. A Vagyongazdálkodási terv ezért kijelölte a bontandó, a felújítandó, a funkcióváltásra javasolt, az épületszerkezeti felújítást nem igénylő bérházak körét és egységes koncepció szükségességét hangsúlyozza a Diószegi tömbre.

A Vagyongazdálkodási terv kiemelt célja egy olyan felelős lakásgazdálkodás kidolgozása volt, amely az állomány minőségi átalakításán – tehát egyes elemek értékesítésén és a fennmaradó vagyonrészek ütemezett felújításán – keresztül biztosítja az önkormányzati bérlők életkörülményeinek javulását és az üresen álló lakások számának csökkenését. A telkek értékesítéséből befolyt bevételek nagyrészt a lakásszektoron belül maradnak, önkormányzati házak és lakások felújítását, közterületek fejlesztését finanszírozzuk belőle.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!