Bezárt egy hónapra a Mátyás téri illemhely

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Bezárt egy hónapra a Mátyás téri illemhely

Józsefvárosi Önkormányzat a folyamatos üzemeltetési gondok és a gyakori zárvatartás miatt régóta át kívánja venni a Mátyás téri illemhely üzemeltetését a Fővárosi Csatornázási Művektől. Az FCSM a fővárosi közgyűlés tavalyi döntése alapján 2023-ban végre visszakerült Budapest többségi tulajdonába, így hosszú évek után megnyílt a lehetőség, hogy a józsefvárosi önkormányzat átvegye a Mátyás téri illemhely üzemeltetését is.

Az erről szóló képviselő-testületi előterjesztést előkészítettük, de a március végi testületi ülésen Pikó András polgármester betegsége és Erőss Gábor alpolgármester külföldi tartózkodása miatt csak a helyi Fideszes képviselők támogatásával hozhatott volna minősített többségű döntést a testület.

A kerületi ellenzéki képviselők tartózkodtak a szavazásnál, így a döntés nem születhetett meg.

Sem az önkormányzat sem az FCSM sem számított arra, hogy az előterjesztést nem szavazzák meg és kivezették a NAV nyilvántartásukból a Mátyás téri illemhelyet, ezért azt március végén bezárták.

Az áprilisi képviselő-testületi ülésen ismét tárgyalni fogjuk az előterjesztést.

Reméljük, hogy elegen lesznek a Józsefvárosért felelősséget érző képviselők, akik megszavazzák az újabb kerületi fenntartású illemhely működtetését.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!