Bírósági ülnök jelölés 2023

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Bírósági ülnök jelölés 2023

A Köztársasági Elnök (KEH/1323-2/2023. sz. határozatával) ülnökválasztást tűzött ki 2023. március 7. és 2023. április 30. napja közötti időtartamra.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a Pesti Központi Kerületi Bíróságra választ 3 fő, a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény (továbbiakban: Be.) 680. § (5) bekezdésének megfelelő képzettséggel rendelkező ülnököt.

A jelöléshez szükséges dokumentumok: itt találhatók.

Ülnök olyan természetes személy lehet, aki a Bjt. 212. § (1) bekezdésében, a Bjt. 220. § (1) bekezdés c) pontjában és a Be. 680. § (5) bekezdésében foglalt alábbi feltételeknek megfelel:

  • életévét betöltött, de a 70. életévét el nem érő,
  • magyar állampolgár,
  • nem áll a cselekvőképességet érintő gondnokság vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt,
  • büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt sem,
  • pedagógus, vagy
  • pszichológus, vagy
  • a család-, gyermek- és ifjúságvédelmi szolgáltatás, gyámügyi igazgatás keretében az ellátottak gyógyítását, ápolását, foglakoztatását, fejlesztését, ellátását, nevelését, gondozását vagy szociális segítését, a gyermek sorsának rendezését közvetlenül szolgáló, egyetemi vagy főiskolai végzettséghez kötött munkakörben dolgozó vagy korábban dolgozott személy.

Az iratokat 2023. április 16-ig kell a következő címre eljuttatni postán vagy személyesen:
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet Jogi Iroda (1082 Budapest, Baross utca 63-67.) vagy elektronikusan a jog@jozsefvaros.hu e-mail címre küldött jelentkezéssel.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!