Figyelem! Veszélyes csalétkek a kerületben

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Figyelem! Veszélyes csalétkek a kerületben

Kedves józsefvárosi Kutyások!

Kerületünkben is felütötte a fejét az emberi gonoszság. Az elmúlt napokban (2023 április) a kerület több helyén (kutyafuttatókban és azon kívül) is előfordult, hogy valaki (minden kétséget kizárhatóan) a kutyák ellen követett el törvénysértést. Több helyről is kaptunk jelzést élelembe helyezett gombostűkről Józsefváros területén.

Az elkövető figyelmét szeretnénk felhívni rá, hogy súlyos bűncselekménynek minősül az állatok mérgezése. 2021 végén az állatok védelme érdekében elfogadott törvényi szigorítások értelmében komoly következményekkel kell számolnia annak, aki ilyesmire vetemedik. Konkrétan: “ha az állatkínzást méreg alkalmazásával, vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.”

Emlékeztetnénk arra, hogy még csak be sem kell következzen az állat elpusztulása, hiszen a törvény szerint: “két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

Az Önkormányzat a saját eszközeivel igyekszik segíteni, például a kihelyezett csalétkek eltávolításában.

A helyes eljárás az, hogy ilyenkor a megtaláló értesíti a rendőrséget. Akár telefonon a 112-t hívva, vagy a police.hu-n írásban is lehet bejelentést tenni.

Ha teheted, szedd össze a gyanús élelmet és értesítsd a többi kutyást. Ha nem tudod milyen fórumon tedd ezt, vagy a megtaláló nincs fent Facebookon, akkor a ZöldEb Egyesület segít a hír elterjesztésében.

Ha bármi a kutyákra veszélyes esetet észleltek, kérjük jelezzétek a ZöldEb Józsefváros csoportban, hogy minél hamarabb kerüljön szakértő kezekbe egy-egy ügy.

Vigyázzatok a kutyáitokra!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!