Átadtuk a hónap rendőre díjakat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Átadtuk a hónap rendőre díjakat

A Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány 2023. januárja és júniusa között hat olyan józsefvárosi rendőrnek ítélte oda a „Hónap rendőre” díjat, akik kiemelkedő teljesítményükkel, magas színvonalú szakmai tudásukkal és tapasztalatukkal a kerületi lakosok biztonságának megteremtéséért és megóvásáért dolgoztak.

Mártonhegyi Milán rendőr főtörzsőrmester több esetben vett részt erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények elkövetőinek elfogásában. 2023. év első félévében közel 200 személlyel szemben kezdeményezett közterületen intézkedést, aminek nyomán 77 személyt fogott el és állított elő. Ezen felül több esetben öngyilkosságot elkövetni szándékozó személyt beszélt le tervéről, ami nagy lélekjelenlétről tanúskodik. Stefkó Krisztián rendőr törzsőrmester számos intézkedésben vett részt és több embernek nyújtott segítséget, aki valamilyen egészségügyi ellátásra szorult. Mind ezek mellett közel félszáz esetben tett szabálysértési feljelentést, jellemzően a közlekedési szabályokat megszegő gépjárművezetőkkel szemben, ezzel is a józsefvárosi közlekedők biztonságát szolgálva.

Kovács András rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízottként dolgozik a kerületben. Számos alkalommal oldotta meg helyi lakók problémáját, segített egészségügyileg rossz helyzetben lévőknek. Ezen felül a prostitúció visszaszorítását is fontos feladatának tartja. Kovács Nikolett rendőr főtörzsőrmester, nyomozó számos kábítószerrel kapcsolatos bűncselkemény felderítésén dolgozott az érintett időszakban. Egy alkalommal öt terjesztőt sikerült a rendőrségnek elfognia és letartóztatnia az ő munkájának köszönhetően. Máskor a Keleti pályaudvar közelében, az Auróra utcában, illetve a Kálvária tér-Magdolna utca környékén fogtak el kábítószer terjesztőket társaival együtt. Összesen 17 kábítószer kereskedőt vontak felelősségre 2023. első öt hónapjában munkájának köszönhetően.

Pataki Botond rendőr hadnagy a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság Vizsgálati osztályán dolgozik, és számos sikeres kihallgatásban, büntetőeljárásban vett részt. Többek között olyan kiemelt ügyekkel is foglalkozott, mint kábítószerrel kapcsolatos visszaélések. Szabó Dulcinea rendőr törzsőrmester ugyan ezen az osztályon dolgozik, és olyan, az itt élők mindennapi életét megkeserítő ügyekkel foglalkozik, mint bolti lopások, garázdaságok, és ittas vezetés. 2023. első öt hónapjában kiemelkedően sok, közel 150 kihallgatást vezetett, emellett pedig a Józsefvárosi Térfigyelő Központban gyakran lát el operátori és közterületi járőr feladatokat.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!