Elindult a józsefvárosi segítők hálózata Józsefvárosban élő nők számára

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Elindult a józsefvárosi segítők hálózata Józsefvárosban élő nők számára
  • Mit tehet, ha fél a korábbi partnerétől, esetleg zaklatja, és távoltartást szeretne igényelni, de nem tudja, hogyan kezdjen neki, és hol adhatja be?
  • Le kellene adnia a bíróságon papírokat bántalmazással kapcsolatos eljáráshoz, de nem tudja, pontosan mit és hol?
  • Ingyenes jogi képviseletre vagy tanácsra van szüksége, mert a korábbi partnere eljárást indított Ön ellen, de nem tudja, hol kell igényelni?
  • Ügyfélkaput kellene igényelnie ügyintézéshez, de nem tudja, hogyan kell?
  • Menekülés közben elvesztek az iratai (pl. tajkártya, lakcímkártya, Európai Egészségbiztosítási Kártya), és újat kellene igényelnie, de elveszik a sok formanyomtatvány között? Be kellene jelentenie az új tartózkodási helyét, de nem tudja, mit kell kitölteni hozzá?

Ha józsefvárosi lakos, és már felmerültek Önben ezek a kérdések, keresse bátran a józsefvárosi Segítők Hálózatát!

A józsefvárosi Segítők Hálózatának önkéntesei segíteni tudnak hivatalos nyomtatványok kitöltésében és leadásában, és ha szükséges, elkísérik az ügyintézésre. Együttérzőek az erőszak áldozataival, és az a céljuk, hogy az erőszakot, zaklatást követő élethelyzetben nőtársaiknak ne egyedül kelljen szembenézniük ezekkel a bonyolult feladatokkal.

Ha támogatásra van szüksége, írjon a segitokhalozata@gmail.com e-mail-címre, vagy töltse ki ezt az űrlapot.

A Segítők Hálózata a NANE és a PATENT Egyesület 2021 óta működő szolgáltatása, amelyet azért hoztak létre, hogy gyakorlati kérdésekben gyors, megbízható segítséget nyújthassanak nők elleni erőszak áldozatainak. A szolgáltatás országszerte elérhető online vagy telefonon, az indulás óta már több mint 100 nőt támogattak.

A Józsefvárosi Önkormányzattal együttműködésben 2023. augusztustól kísérleti jelleggel létrehozták a Segítők Hálózata VIII. kerületi bázisát: ezentúl a Hálózathoz forduló józsefvárosi nőket a kerületben élő önkéntesek támogatják majd – ha szükséges, személyesen is.

A projekthez a Fővárosi Szolidaritási Alap nyújt támogatást.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!