10 millió forint gyorssegélyt kap a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Józsefvárostól

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

10 millió forint gyorssegélyt kap a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Józsefvárostól

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testületének szeptemberi ülése sürgősséggel tárgyalta a kerületben számos intézményt működtető Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség helyzetét. A polgármesteri tájékoztató szerint a sürgősséget az indokolta, hogy a MET a működőképesség határára került, amely jelentős hatással lehet azokra a józsefvárosi tevékenységeikre, ideértve az éjjeli menedéket, az átmeneti szállót, a nappali melegedőt többek között, amelyek nélkül hajléktalan emberek százai maradnának ellátatlanul a kerületben.

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen részt vett a MET vezetője, Iványi Gábor, aki beszámolt a kialakult helyzetről, majd képviselői kérdésekre válaszolt.

Ezt követően a testület határozatot fogadott el, amelyben egyrészt elismeri a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség munkáját, másrészt felszólítja a magyar kormányt a MET kártérítésére.

A képviselő-testületi ülés előtt polgármesteri döntés született 10 millió forint gyorssegély biztosításáról a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség részére, mely a Dankó u. 9. alatt található éjjeli menedék (az úgynevezett “fűtött utca”) munkatársainak bérezését egészíti ki.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!