Kevesebb kipufogógáz, tisztább levegő – Az autómentes napra készülnek a kerületi óvodák

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Kevesebb kipufogógáz, tisztább levegő – Az autómentes napra készülnek a kerületi óvodák

A józsefvárosi játszóterekre többféle, gyerekrajz díszítette plakát is kikerült a napokban.

Az akcióval arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a levegőszennyezés súlyos probléma, és városi környezetben is sokat tehetünk a tisztább levegőért, az élhetőbb környezetért. A tagóvodák emellett különböző játékos, interaktív programokat is szerveznek.

Ne járasd a motort, amíg vársz az ovi előtt, vagy állsz a piros lámpánál – üzenik azok a plakátok, amelyek a kerületi játszóterekre kerültek ki a közelgő autómentes nap alkalmából (szeptember 22., péntek).

Az aggasztó mértékű légszennyezettség és a városi autós forgalom szorosan összefüggnek (tipikus jelenség a helyben álló, várakozó autó járó motorral) – a helyzet súlyosan egészségromboló hatása közismert. Azonban mindnyájan sokat tehetünk azért, hogy a városunk levegőminősége jobb legyen.

Az autóhasználat mérséklése, a közösségi közlekedés használata vagy a kerékpáros közlekedés fontos lépések lehetnek ezen az úton.

A Józsefvárosi Önkormányzat számos módon igyekszik ösztönözni a biciklihasználatot, illetve a közösségi közlekedés előnyben részesítését.

Óvodáinkban az autómentes nap hetében kirándulásokat szerveznek, a tömegközlekedési eszközöket használva szerveznek sétát a Margit-szigetre, valamint a Duna-partra, az udvarokon szlalompályák épülnek, amelyeken biciklivel és rollerrel tudnak közlekedni, de környezetbarát közlekedési módok témában festés, kézműves foglalkozás is lesz.

A Befogadó óvodák program keretében sok új kisbiciklit tudtak vásárolni az intézmények, amelyeknek kiemelt szerep jut az autómentes nap hetében.

A „Ne járasd a motort” plakátok számos kerületi játszótéren megtekinthetők. Az alkotóknak köszönjük a remek munkákat!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!