A józsefvárosi kutyafuttatók nyitvatartásáról és egységes házirendjéről döntött az önkormányzat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A józsefvárosi kutyafuttatók nyitvatartásáról és egységes házirendjéről döntött az önkormányzat

A kutyás és nem kutyás lakosok békés egymás mellett élése érdekében fontosnak tartjuk a józsefvárosi kutyafuttatók házirendjét és nyitvatartási idejét rögzíteni a kerületben működő valamennyi futtató esetén.

A Városüzemeltetési, Közösségfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2023. októberi határozata értelmében egységes házirend fog vonatkozni a józsefvárosi kutyafuttatókra, és a nyitvatartásról is határoztak.

Nyitvatartás

A kerületben működő kutyafuttatók 0–24 óráig tartanak nyitva, kivéve a Kálvária téri kis és nagy kutyafuttatót, ahol az éjszakai zárást az Önkormányzathoz érkezett lakossági bejelentések indokolják. Mindkét futtató 23.00 órától hajnali 5.00 óráig tart zárva.

Házirend

A házirend tartalmi elemeiről a Városüzemeltetési és Zöldprogram Iroda a ZöldEb Egyesülettel több alkalommal is egyeztetett.

A házirend kifüggesztése mellett a kutyafuttatókba etikett és információs tábla is kikerül – az új táblák kihelyezése és a meglévők cseréje néhány héten belül megvalósul, szíves türelmüket előre is köszönjük.

Az etikett olyan hasznos információkat és magatartási normákat foglal össze, amelyek megkönnyítik a kutyák és gazdáik számára a kutyafuttatók használatát, az információs táblákon pedig a futtatókkal kapcsolatos hasznos információkat, elérhetőségeket találhatnak majd a látogatók.

Az egységes házirend az alábbiakat tartalmazza:

1)    Beteg (pl. hasmenéses, köhögő) vagy tüzelő kutyával a futtatót látogatni szigorúan tilos.

2)   Kérjük, hogy a kutya érdekében csak a szükséges oltással rendelkező állatok látogassák a kutyafuttatót.

3)  Felhívjuk a tisztelt kutyatulajdonosok és látogatók figyelmét, hogy a kutyák ürülékének eltávolítása a kutyafuttató területén is kötelező.

4) Kérjük a tisztelt kutyatulajdonosokat és látogatókat, hogy a kutyát indokolatlanul hosszan ne hagyják ugatni, figyeljünk a környéken élők nyugalmára.

5) Kérjük a tisztelt kutyatulajdonosokat és látogatókat, hogy a kutyát ne hagyják gödröt ásni. A kialakult gödrök a többi látogató számára balesetveszélyesek lehetnek.

6)  Kérjük a tisztelt kutyatulajdonosokat és látogatókat, hogy ételt, italt ne fogyasszanak a kutyafuttatóban.

A kerületi kutyás kezdeményezésekről és programokról itt találnak bővebb információkat: https://jozsefvaros.hu/otthon/szolgaltatasok-es-intezmenyek/kutyaval-a-keruletben/

Ha értesülne a józsefvárosi kutyás hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre: https://vf8tv.wgx.hu/form.php?f=bbdfd7a8b7

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!