Kerületi intézmények esélyegyenlőségi vizsgálata

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Kerületi intézmények esélyegyenlőségi vizsgálata

A Józsefvárosi Önkormányzat felülvizsgálja az intézményeit akadálymentesség szempontjából.

A felmérések októberben kezdődnek, két ütemben zajlanak majd. Az első ütemben a bölcsődéket és az óvodákat ellenőrzik, a második ütemben kerül sor a JSZSZGYK, a Kesztyűgyár és a H13 épületeire.

7 569 200 forintból összesen 40 önkormányzati intézmény vizsgálata fog megtörténni.

A felülvizsgálat célja, hogy épületeink mindenki számára egyenlő eséllyel elérhetőek és hozzáférhetőek legyenek, ami nem csak a fogyatékos emberek számára segítség, hanem a nehezen mozgó időseknek, a kisgyerekkel közlekedőknek és maguknak a gyerekeknek is.

A felmérés szempontjainak meghatározásban az önkormányzat fogyatékosügyi referense segítette a Városépítészeti Iroda munkáját, a feltérképezést pedig egy rehabilitációs szakmérnök végzi el. Amire kiemelten figyelnek:

  • az épületek megközelíthetősége (parkolóhely, akadálymentes bejutás, bejárati ajtók nyithatósága);
  • az épületen belüli közlekedés (ajtók, közlekedők, mosdók, liftek és lépcsők, vezetősávok);
  • kommunikációs segítségek (irányítótáblák, piktogramok).

Az ellenőrzés várhatóan még 2023-ban elkezdődik, és 2024 márciusáig be is fejeződik. A felmérés kiértékelése után pedig reményeink szerint minél hamarabb elkezdődnek az akadálymentesítést megvalósító eljárások is.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!