Idén télre is megnyílik a józsefvárosi Életmentő Pont

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Idén télre is megnyílik az Életmentő pont

Az Életmentő Pont a krízisidőszakban 2023. december 1-től 2024. március 31-ig működik, este 8-tól reggel 8 óráig. Az Életmentő Pont célja átmeneti éjszakai szállást nyújtani a leghidegebb téli hónapokban az utcán élő fedél nélkülieknek.

A Józsefvárosi Önkormányzat az Életmentő Pont működtetését az idei télen is saját forrásból finanszírozza. A működési időszakot az ellátásban részt vevő szociális munkások javaslata alapján a korábbiakhoz képest egy hónappal meghosszabbítottuk.

A működtetést szolgáltatási szerződés keretében a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSzKI) biztosítja, a 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 84. sz. alatt.

A 25 „alacsony küszöbű” krízisférőhelyre az utcai szociális munkások, a közterület-felügyelők és a Krízisautó munkatársai helyezhetnek el a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatának koordinálásában, közterületen fellelt vagy egyéb okokból a kihűlés kockázatának kitett ügyfeleket abban az esetben, ha elhelyezésük máshol nem megoldható.

Az Életmentő Ponton tölthető éjszakák száma személyenként legfeljebb 10 nap, annak érdekében, hogy folyamatosan rendelkezésre álljanak szabad férőhelyek. Az ott-tartózkodás ideje alatt a BMSzKI a saját rendszerén belül a továbbhelyezés érdekében együttműködést ajánl az érintett személynek.

Az Életmentő Ponton lehetőség van férfiak, nők és párok fogadására is, továbbá 2 férőhely erejéig kerekesszékes mozgáskorlátozott embereket is el tudnak helyezni.

Az ellátás az előző télihez hasonlóan színvonalas és hatékony lesz, az ellátó szervezet nemcsak a fűtött épületről, ágyakról, mosdási lehetőségről gondoskodik, hanem a bekerülők egészségügyi ellátásáról és továbbhelyezéséről is.

Ez azt is jelenti, hogy az Életmentő Pontra történő elhelyezés nem az adott éjszaka átvészeléséről szól csupán, hanem arról is, hogy aki vállalja az együttműködést a helyzete javítása érdekében, az nem fog visszakerülni az utcára, hanem magasabb szintű és színvonalú ellátást tud igénybe venni.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!