LED-csere program – Gyakran ismételt kérdések és a regisztráció lépésről lépésre

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

LED-csere program - Gyakran ismételt kérdések és a regisztráció lépésről lépésre

Regisztrációs felület: https://app.ledcsere.hu/registration

Regisztrációs időszak: 2023. november 1. – december 15.

Miért tudja a CYEB ingyen adni a LED-eket?

A program anyagi hátterét az a 2020-as törvény adja, amely alapján az energiakereskedő cégeknek (pl. villany, gáz, üzemanyag) minden évben forgalom utáni energiahatékonysági programok támogatását kell bemutatnia.

Részletesebben: Az állam a magyar energiapiacon tevékenykedő energiakereskedők terhére energiahatékonysági járulék fizetését írta elő. Az energiahatékonysági járulék megfizetése alól mentesülhet a kereskedő olyan mértékben, amilyen mértékben energiahatékonysági beruházást vagy intézkedés megvalósulását és az annak nyomán keletkezett éves energiamegtakarítást megfelelően igazolni tudja (az igazolás mint vagyoni értékű jog minősül, ezt nevezi a szerződés EKR jognak – EKR, azaz energiahatékonysági kötelezettségi rendszer).

Az energiamegtakarítás mértékét hitelesíteni kell. A kapcsolódó felhasználói szavatossági nyilatkozat igazolja, hogy a felhasználó az energiamegtakarítást eredményező LED-cserét vállalja, és a kapott LED-eket a programhoz megjelölt felhasználási helyen fogja használni.

A LED-csere-program biztosításának feltétele az a vállalás a felhasználó részéről, hogy az EKR jog a kereskedőt illesse meg (így azt a kereskedő a energiahatékonysági járulék fizetésének mentesítéséhez felhasználhassa), ehhez kapcsolódó felhasználói nyilatkozat az EKR jog átruházásával fejeződik ki.

Az EKR jog kereskedői átvétele a jognak megfelelően tanúsított energiamegtakarítással való rendelkezés és a rendelkezéshez szükséges hatósági eljárások véghezvitelének átvételét is jelenti, az előzőekben megadott felhasználás érdekében.

Kicserélik, ha meghibásodik egy LED-égő?

Igen, a LED-csere-programban átvett LED-égőket az átvételtől számítva két évig a CYEB kicseréli.

A panaszokat erre a címre tudják megírni: info@ledcsere.hu

A csere helye: 2000 Szentendre, Dobogókői út 1. CYEB-iroda. Kérjük, vigye magával a meghibásodott LED-égőt, személyazonosításra alkalmas okmányt, és a LED-csere-szerződést vagy számlát.

Hol találni bővebb információt a témában?

https://ledcsere.hu/

https://www.ledcsere.hu/faq#

A REGISZTRÁCIÓ MENETE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

  1. A szerződő adatai
  •   a villanyszámlán szereplő felhasználó adatait kell megadni
  •   e-mail-cím (ide küldik a regisztrációt megerősítő e-mailt, a szerződést, az értesítést az átvételről és a számlát)

LEDGyik1

  1. A lecserélni kívánt fényforrások
  •   meg kell adni a lakásban használt összes égő foglalatát (E27 vagy E14)

LEDGyik2

  •       az égők fogyasztását wattban (W) (az izzókon fel van tüntetve)
  •       nyolc szobára lebontva van lehetőség (8 foglalat–fogyasztás–napi használat kombináció)

LEDGyik3

  1. Dokumentumok feltöltése
  •   a személyi igazolvány mindkét oldala
  •   a lakcímkártya mindkét oldala
  •   villanyszámla – szolgáltatótól letöltött pdf formátumban VAGY a számla első négy oldala képformátumban (vagy, ha kevesebb oldalból áll, akkor mindegyik oldala), VAGY feltöltős mérőóra esetén: két, egymást követő feltöltést igazoló dokumentum

LEDGyik4

  1. Szerződés adatai

Kérjük, hogy az alábbi adatokat a feltöltött dokumentumok alapján töltse ki! (A felhasználási helyen nyilvántartott felhasználó adhatja meg a személyes adatait, azaz csak olyan személy regisztrálhat, aki a regisztrációt a saját felhasználási helyére végzi el. A lakcím és a felhasználási hely címe eltérhet egymástól.)

  •   személyes adatok
  •   elszámolási időszak – a kép segít, hogy a számlán, hol található
  •   időszaki fogyasztás összesen (kWh) – a rendszer ebből számolja majd ki az egyéves fogyasztást, és határozza meg a kiválasztható LED-ek együttes teljesítményének maximumát. Ha ennél több LED-et választ, értesítés jelenik meg a jelentkezés véglegesítésekor, és módosíthatja a LED-ek megadását.

Feltöltős mérőóra esetén: időszaknak adja meg a két, egymást követő feltöltést igazoló dokumentumok dátumát, fogyasztásnak az első igazoláson szereplő mennyiséget kWh-ban

  •       fogyasztási hely – pontosan az, ami a számlán is szerepel
  •       lakcím – lehet más, mint a fogyasztási cím

LEDGyik5

  1. Regisztráció véglegesítése
  •   összefoglaló

LEDGyik6

  •   ESZF és nyilatkozat elfogadása

LEDGyik7

  •       átvételi pont kiválasztása

LEDGyik8

  •   szervezeti kód vagy hibajavítási kód megadása: nem releváns
  •   regisztráció véglegesítése – listázza a hiányosságokat, vissza lehet menni és javítani, addig nem lehet elküldeni a regisztrációt, amíg minden hibaüzenet el nem tűnik

LEDGyik9LEDGyik10

  1. Regisztrációt megerősítő e-mail
  •  szinte azonnal megjön, egy kattintás a linkre

LEDGyik11

30 napon belül visszajeleznek: vagy megküldik a szerződést vagy probléma esetén visszajeleznek – a szerződést nem kell sem aláírni sem kinyomtatni

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!