Segíts önkéntesként a Harminckettesek tere jövőjének felmérésében!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Segíts önkéntesként a Harminckettesek tere jövőjének felmérésében!

A Harminckettesek terét naponta több tízezer ember használja, így ez Józsefváros egyik legfontosabb tere. A Józsefvárosi Önkormányzat szeretné, ha a tér nemcsak a sűrű átmenő forgalom, hanem az itt élők számára is kényelmes, biztonságos, zöld és szerethető térré válna. Az utóbbi évtizedekben létrejöttek már biztonságos, zöld, élhető városrészek Józsefvárosban. Ilyen a Palotanegyed a Szabó Ervin tértől a Mikszáth téren át a Lőrinc pap térig és ennek folytatása lesz a hamarosan megújuló Krúdy utca is és ebbe a rendszerbe illeszkedne a Harminckettesek tere is. Az önkormányzat szeretné összekötni ezeket a megújult köztereket, hogy Józsefváros központját egy összefüggően besétálható, modern, zöld és szerethető hellyé tegye.

A Harminckettesek tere átalakítása nagy feladat, ezért nem lehet egyszerre megvalósítani: kis lépésekben kezdtük egy átmeneti, kísérleti kialakítással, ahol négy hónapon keresztül ki tudták próbálni az itt lakók és erre közlekedők, hogyan működik a tér, ha az autók helyett az emberek kezdik el használni. Az ebben a kísérleti időszakban szerzett tapasztalatokat felhasználva a Rév8 elkezdte már a tér végleges megújítására vonatkozó tervek elkészítését, de a teret csak akkor alakítja át véglegesen az önkormányzat, ha azt a helyi lakók is támogatják.

A kísérlet átalakítás 2023. novemberében véget ér, vagyis visszaáll az eredeti forgalmi rend és egy értékelő és véleményező folyamat indul. 2023. november 15 és december 15 között a Közösségi Részvételi Iroda és a Rév8 egy kérdőiv segítségével fogja felmérni, hogy a teret használók hogyan értékelték a kísérleti átalakítást és hogy tetszenek nekik a tér megújításának tervei. A kérdőívet online és személyesen is ki lehet majd tölteni, és lesz egy tervbemutató lakossági fórum is.

Segíts, hogy minél több ember véleményét kikérhessük! Önkéntesek jelentkezését várjuk, akik heti néhány órában szívesen mennének el a Harminckettesek tere környéki házakba, hogy minél több embert töltse ki a kérdőívet.

A jelentkező önkénteseknek egy rövid képzés során mutatjuk be a konkrét feladatokat és önkéntes szerződést is kötünk.

Légy részese Józsefváros megújításának és segíts, hogy minél többen részt vehessenek az őket érintő döntések meghozatalában!

Jelentkezési határidő: 2023. november 30.

Jelentkezés ennek az űrlapnak a kitöltésével >>>

Minden információ a Harminckettesek tere átalakításáról itt >>>

További infó:

Közösségi Részvételi Iroda

reszvetel@jozsefvaros.hu

+36 1/459-2139

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!