Véleményezze a Józsefvárosi Környezetvédelmi Programot!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Véleményezze a Józsefvárosi Környezetvédelmi Programot január 30-ig!

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény alapján az önkormányzatoknak önálló települési környezetvédelmi programot kell kidolgoznia, amelyet a Képviselő-testületnek kell jóváhagynia.

A Józsefvárosi Környezetvédelmi Program elkészítésével a Józsefvárosi Önkormányzat a Pannon Natura Kft.-t bízta meg. A Program az  V. Nemzeti Környezetvédelmi Programban és a Budapest Környezetvédelmi Programban foglalt célokkal, feladatokkal összhangban és a kerület eddig elkészült, környezetvédelmi és klímavédelmi vizsgálatokat, állapotfelméréseket, intézkedéseket és előírásokat tartalmazó dokumentumainak figyelembevételével készült el.

A program írását megelőző igényfelmérés során a kerületi lakosság egy átfogó, a kerület környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi helyzetének felméréséhez és a helyzetértékeléshez elkészített lakossági kérdőív segítségével jelezhette véleményét 2023. március 1. és április 29. között. A kérdőívet 73 fő töltötte ki, a kérdőívek kiértékelésével a program külön fejezete foglalkozik. A program végén lévő célok, konkrét feladatok a válaszok figyelembevételével kerültek megfogalmazásra.

A Józsefvárosi Környezetvédelmi Program tartalmazza a kerületben a környezeti elemek állapotának bemutatását és a helyzetértékelést, a fenntartható fejlődéssel összhangban elérni kívánt környezetvédelmi célokat, és az ennek érdekében teendő főbb intézkedéseket , valamint azok megvalósításának ütemezését.

A Program második felében szerepel egy környezetvédelmi cselekvési program, amely az alábbi területeket érinti:

– Éghajlatváltozás, levegőtisztaság-védelem;

– Felszíni és felszín alatti vizek védelme és fenntartható használata;

– Klímavédelem és energiagazdálkodás;

– A környezetminőség;

– Hulladékgazdálkodás;

– Zaj és rezgés;

– Közlekedés;

– A környezettudatosság növelése, a környezeti nevelés és társadalmi részvétel, szemléletformálás.

A szöveges és táblázatos részek tartalmazzák a célokat, a megvalósításra váró konkrét feladatokat, a határidőket és a felelősök körét.

A Józsefvárosi Környezetvédelmi Programot innen tudja letölteni.

Kérjük, ossza meg velünk véleményét a Józsefvárosi Környezetvédelmi Programról! A program társadalmi és szakmai véleményezése 2024. január 2. és január 30. között zajlik. Véleményét, meglátásait a zoldpalyazat@jozsefvaros.hu címre várjuk.

További információ

Városüzemeltetési és Zöldprogram Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67. III. em. 307. varosuzemeltetes@jozsefvaros.hu +36 1/459-2567 + 36 20/449-3332 (pénteki napokon!)
Kapcsolódó dokumentumok
  1. Józsefvárosi környezetvédelmi program - tervezet társadalmi egyzetetésre Utolsó frissítés: 2024. január 2.
    9 MB PDF dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!