Mondja el véleményét a Práter utca Szigony utca és Illés utca közötti szakaszának terveiről!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mondja el véleményét a Práter utca Szigony utca és Illés utca közötti szakaszának terveiről!

A Losonci negyedben megújult a Losonci tér, a Corvin negyedben pedig hamarosan befejeződik a Práter utca Szigony utca és Leonardo da Vinci utca között szakasza. Ezeket a beavatkozásokat egészíti ki és köti össze a Práter utca Szigony utca és Illés utca közötti szakaszának átalakítása. A terv tartalmazza a zöldfelületek bővítését, a burkolatok cseréjét és a biztonságosabb közlekedés elősegítését, hozzájárulva egy barátságosabb és zöldebb utcaképhez.

Új zöldfelületek

Az utca kialakításánál fontos szempont volt, hogy minél több zöldfelületet hozzunk létre. A tervek szerint a járdákat a parkolósávoktól különböző szélességű zöldsávok választják el. Az ágyásokban évelő növényeket ültetnénk, amelyek különböző időpontokban virágoznának, valamint kisebb cserjék is helyet kapnának itt. A zöldfelületeket alacsony mogyorófa vesszőkerítés óvná a kezdeti időszakban, amíg megerősödnek, és csepegtetős öntözőrendszert is kiépítenénk az ágyásokhoz.

A föld alatt sűrűn futó közművezetékek miatt fa telepítésére csak az utca északi (a Losonci térhez közelebbi) oldalán van lehetőség, ahol 31 darab várostűrő fát tudnánk telepíteni.

Milyen lesz a forgalmi rend?

A Práter utca érintett szakasza a maihoz hasonló módon a jövőben is az Illés utca felől a Szigony utca felé lenne egyirányú a gépjárművek számára. A kerékpárosok mindkét irányban használhatják az utcaszakaszt. Ugyanakkor az utca 30 km/h-ás korlátozott sebességű övezetbe kerülne. A sebességcsökkentést pedig a fizikai kialakítás is segítené.

Az eddigiektől eltérően néhol a Molnár Ferenc téri, néhol pedig a Losonci tér felőli alakítanánk ki a parkolóhelyeket. Van ahol 45°-os ferde beállású parkolóhelyek, máshol pedig párhuzamos parkolóhelyek szerepelnek a terven. A parkolósávban kapnak helyet az áruszállításra, rakodásra kijelölt helyek, egy a Szigony utcai kereszteződés közelében, a másik a Molnár Ferenc térrel szembeni üzletsortól keletre. A jelenlegi 118 parkolóhelyből az új kialakítás után 81 db maradna meg, ebből az egyik mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhely lenne.

Barátságos, színes arculat

A kereszteződések színes, térszerű kialakítást kapnának, ezzel azt szeretnénk elérni, hogy. a közlekedők jobban figyeljenek egymásra, és esetleg többféleképpen is használhatóak legyenek ezek a kis terek. Szeretnénk pihenési, találkozási lehetőséget biztosítani az itt lakóknak.

Padok, hulladékgyűjtők, kutyapiszok gyűjtőedények a teljes utcaszakaszon megjelennének. A legszükségesebb helyeken pedig forgalomterelő oszlopok jelölnék ki az autók számára a határokat, így még biztonságosabb lenne a járda a gyalogosok számára.  A közvilágítás is megújulna: a jelenlegi épületekre szerelt falikarok helyett a Losonci téri oldalra kandelábereket helyeznénk ki..

Mondja el véleményét, javaslatait!

A kérdőív kitöltése anonim, és körülbelül 10 percet vesz igénybe. A linken elérhető a teljes utcaszakasz koncepcióterve, és a látványtervek is. A kérdőív ezen a linken érhető el: jozsefvaros.hu/go/prater

Ha inkább személyesen osztaná meg véleményét velünk, akkor szeretettel várjuk tervbemutató eseményünkön, ahol az Önkormányzat és a RÉV8 kollégáival, valamint a tervezőkkel beszélgethetnek a tervekről az érdeklődők.

Tervbemutató a Práter utca Szigony utca és Illés utca közötti szakaszának terveiről

  1. február 20. 18:00   helyszín: Lehetőségek tere (1083 Budapest, Práter utca 63.)

Az esemény facebook oldala: https://fb.me/e/1vhQUvdv8

Ha szeretne rendszeresen értesülni a kerületben zajló kivitelezésekről, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére itt: https://rev8.hu/hirlevel/

Előre is köszönjük, hogy megosztja velünk véleményét!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!