Újabb két kilépő lakás kerül a Családok Átmeneti Otthonához 

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Újabb két kilépő lakás kerül a családok átmeneti otthonához

A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete február 22-én döntött arról, hogy idén újabb 2 kiléptető lakást biztosít a Családok Átmeneti Otthona számára.

A Családok Átmeneti Otthona többféle krízishelyzetben igénybe vehető, átfogó szociális intézménytípus, amely egyszerre biztosít ellátást az ideiglenesen lakhatási gondokkal küzdő családok és a krízishelyzetbe került nők számára is. Alapvetően gyermekvédelmi intézmény, célja a család egységének, önálló életvitelének megtartása és támogatása a szociális munka eszközeivel, hogy a gyermekek legfőbb érdekét szem előtt tartva, minél kevesebb gyermeket szakítsanak el a családjától.

A Családok Átmeneti Otthona szakmai egységén belül a gondozás maximális időtartama 12 hónap, mely indokolt esetben 6 hónappal meghosszabbítható. A Családok Átmeneti Otthona két telephelyén 40 (34+6), külső helyszíneken pedig további 20 férőhellyel rendelkezik. A külső férőhelyeken biztosíthatja azoknak a családoknak az ellátását, amelyek önálló lakhatásra már kevesebb intézményi odafigyelés és támogatás mellett is képesek.

A Családok Átmeneti Otthona működtetése során kulcsfontosságú, hogy valóban nyitva álljon az intézményi lakhatásból való továbblépés lehetősége. Ezt a célt szolgálja a kiléptető lakások biztosítása. A 2022-2023. évi lakásgazdálkodási terv, illetve a 2023. évi lakásgazdálkodási terv alapján az Önkormányzat célkitűzése évi 2 kiléptető lakás biztosítása a Családok Átmeneti Otthona számára

Így az Önkormányzat rászoruló családokat juttat bérlakáshoz, és egyben az intézményi kapacitások felszabadításával új családoknak ad lehetőséget, hogy segítségben részesüljenek a Családok Átmeneti Otthona által.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!