Felhívás szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezésére

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várjuk

Szavazatszámláló bizottsági tagok és póttagok jelentkezését várja a Józsefvárosi Önkormányzat az Európai Parlament tagjainak, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban tartott 2024. június 9. napjára kitűzött választás lebonyolításához.

A szavazatszámláló bizottság elsődleges feladata a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a választási eredmény megállapítása.

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjai munkájukért bruttó 55.000 forint tiszteletdíjban részesülnek és a szavazatszámlálást követő napon mentesülnek a munkahelyükön a munkavégzési kötelezettség alól.
A szavazatszámláló bizottságok választott tagjait és a póttagjait a képviselő-testület választja meg, a tagok a megválasztásukat követően esküt/fogadalmat tesznek és oktatáson vesznek részt.
Szavazatszámláló bizottsági tagnak az jelentkezhet, aki megfelel az alábbi feltételeknek:
-nagykorú;
-Budapest VIII. kerületben állandó lakóhellyel rendelkezik;
-választójoggal rendelkezik és a központi névjegyzékben szerepel;
-akivel szemben a jogszabályban meghatározott összeférhetetlenségi okok nem állnak fenn.

Jelentkezési határidő: 2024. március 28. csütörtök

További részleteket, jelentkezési lapot és adatkezelési tájékoztatót itt találják.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!