Ingyenes ingatlan a Fellegajtó Nyitogatók Alapítványnak

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Ingyenes ingatlan a fellegajtó nyitogató alapítványnak

A Józsefvárosi Önkormányzat az Alapítvány és részére ingyenes használatba adja a Jázmin utca 2-4. (Szigony utca 18.) szám alatti 498 m2 alapterületű ingatlant.

A Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány 2024. januárban levélben kereste meg az Önkormányzatot, amelyben kérte a Jázmin utca 2-4. alatti épület Alapítvány részére történő használatba adását.

Az Alapítvány a súlyosan- halmozottan sérült iskoláskorú gyermekek ellátását ebben az épületben oldja meg. Emellett létrehoz egy kisméretű bentlakásos részleget, hetes otthon formájában. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől-péntekig bentlakással tartózkodnak az épületben a gyerekek.

1 férőhely erejéig a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona részére krízis férőhelyet biztosít.

Az Alapítvány vállalja, hogy legkésőbb 2026. május 1-jétől kezdve az ingatlanban a fentiekben leírt közfeladatot ellátja.

A Józsefvárosi Önkormányzat az ingatlan ingyenes használatba adásával  éves szinten 12 698 730 forint összegben nyújt közvetett támogatást az Alapítványnak.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!