Mekkora beleszólásod van a döntésekbe? Hogyan tudsz változást elérni? – Töltsd ki Te is a kérdőívet

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mekkora beleszólásod van a döntésekbe? Hogyan tudsz változást elérni? – Töltsd ki Te is a kérdőívet

Milyen döntésekben szeretnél részt venni? Van-e elég beleszólásod a téged érintő döntésekbe?

És mi lenne a legjobb módja ennek? Személyes beszélgetések vagy inkább online felmérések?

Sok más mellett ilyen kérdésekre keresi a választ az Európai Unió, amelyhez a csatlakozásunk huszadik évfordulóját éppen a napokban ünnepeltük. 

A szervezet által alapított Gyerekrészvételi Platform most az összes tagországban megkérdezi a 17 év alatti gyerekeket és fiatalokat, hogy a válaszok alapján nagyobb beleszólást tervezzenek a döntésekbe.

A részvétel különböző dolgokat jelenthet: fontos része a szavazás, de részt vehetsz akár egy kérdőív megválaszolásával, egy petíció aláírásával, vagy úgy is, ha részt veszel egy találkozón.

Részvételnek számít az is, ha lépéseket teszünk az iskolák fejlesztéséért, a közvilágítás javítására, vagy fellépünk az éghajlatváltozás ellen.

Ha nem múltál még el 17 éves, és elmondanád a véleményed, ITT tudod megtenni. 

A magyar nyelvű kérdőívet ITT találod.

A határidő 2024. május 12.

JóKer csapata nevében köszönjük a válaszodat!

Kérdésed van? Írj nekünk: joker@jozsefvaros.hu

Megismerkednél a JóKer programjával, vagy tájékozódnál más, fiatalokat és gyerekeket érintő közösségi eseményekről? Látogass el fiataloknak szóló oldalunkra, vagy kövesd a JóKert a Facebookon.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!