Sanghaji testvérkerületünk delegációja tett látogatást Józsefvárosban  

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Sanghaji testvérkerületünk delegációja tett látogatást Józsefvárosban

Józsefváros testvérvárosának, Sanghaj Changning kerületének delegációját láttuk vendégül Józsefvárosban. A kerület vezetői és kísérőik, Hong Liu, An Jing, Deng Dawei, Zhu Jianwei, Zhang Yiyi és Jia Yueneng két teljes napot töltöttek nálunk.

A nyolcéves testvérvárosi kapcsolat egy évekkel ezelőtti, meghatározó epizódját is felelevenítettük a találkozó során: az önkormányzati ciklus elején, a Covid kitörését követően adománnyal segítették a járvány elleni védekezést Józsefvárosban, maszkokat küldtek, amit végre személyesen is volt alkalmunk megköszönni.

Az itt töltött idő során izgalmas, vezetett várostörténeti sétákon vettek részt, megtekintették Józsefváros több közterületi zöldfejlesztését, látogatást tettek többek között a Dankó udvarban, a Déri Miksa és a Víg utcában. 

A delegációt a kerület külkapcsolatokért felelős alpolgármestere, dr. Erőss Gábor és tanácsnoka, Szarvas Koppány Bendegúz kalauzolta végig. A közös munkaebéd és a hivatalos találkozók során dr. Törőcsik Edit Julianna jegyző és Rádai Dániel alpolgármesterek mellett a Közösségi Részvételi Iroda és az önkormányzat több intézménye is be tudott mutatkozni. 

A Józsefvárosi óvodákba például számos kínai kisgyermek jár, akik a Mami (magyar mint idegen nyelv) program keretében tökéletesíthetik magyartudásukat, a Katica tagóvoda titkára pedig maga is megtanult kínaiul. 

A találkozókon a résztvevők többek között a városfejlesztési jó gyakorlataikat osztották meg egymással, illetve a gazdaságfejlesztés területén az elmúlt években szerzett hasznos tapasztalatokat.

Kínai testvérkerületünk vezetői elmondták, hogy Changingot négy fogalom jellemzi a legjobban, ezek a nyitottság, a bölcsesség, az életerő és az otthonosság.

Köszönjük a sanghaji delegáció látogatását és a Sanghajba szóló meghívást!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!