Mondja el véleményét a Semmelweis Egyetem új kutatóközpontjáról!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mondja el véleményét a Semmelweis Egyetem új kutatóközpontjáról!

Lakossági véleményezést indít a Józsefvárosi Önkormányzat a Semmelweis Egyetem új kutatóközpontjával kapcsolatban 2024. június 19. és július 10. között. A véleményezés alatt lakossági fórumot is tartunk 2024. július 2-án, kedden 18 órától 20 óráig a Stereo Művházban (Budapest, Illés utca 36.).

Véleményezze Ön is a Semmelweis Egyetem új kutatóközpontjának terveit: jozsefvaros.hu/go/SE_kerdoiv 

Mi történt korábban? 

A Józsefvárosi Önkormányzat 2020 óta egyeztet a Semmelweis Egyetemmel a Kőris utca – Diószegi utca – Dugonics utca – Kálvária utca által határolt terület eladásáról és arról, hogy a területet az egyetem hasznosítsa. A kutatóközpont a Kőris utca 7-es, 11-es, a Kálvária utca 18-as, 20-as, 22-es és a Dugonics utca 14-es és 16-os telkek területén fog megépülni. A tavalyi évben az egyeztetés eredményeként a Semmelweis Egyetem megvásárolta az önkormányzattól az érintett telkeket. 

Az egyetem fejlesztési tervében együttműködik az önkormányzattal. A Science Parkban olyan, a Semmelweis Egyetem saját készségein és tudásán alapuló tudományos és innovációs fejlesztések létesülnek, amelyek felgyorsíthatják az ország és a régió egészségipari és biotechnológiai fejlődését, ezzel hozzájárulva a magasan képzett munkaerő megtartásához is. 

A fejlesztési terv a telkeken épülő kutatóközponton kívül érinti a környező közterületeket is. A jelenlegi tervek még nem véglegesek, így lehetőség van arra, hogy azokat módosítsák a lakossági visszajelzések alapján.

A Semmelweis Egyetem új fejlesztése hatással lesz a negyed életére, megváltoztatja annak építészeti környezetét és az ott élők mindennapjait.

Véleményezze Ön is a Semmelweis Egyetem új kutatóközpontjának terveit!

Az önkormányzat által, az egyetemmel együttműködésben elindított részvételi folyamat célja a környékbeli lakosság véleményének megismerése a beruházással kapcsolatban és azok képviselete a beruházó egyetemmel történő további egyeztetések során. 

Az önkormányzat célja a lakosság visszajelzése alapján a tervek lehetséges módosításának kezdeményezése.

A lakossági véleményezést a Józsefvárosi Önkormányzat Közösségi Részvételi Irodája koordinálja. A véleményezés eredményéből összefoglaló készül, amit megosztunk majd a Józsefvárosi Önkormányzat felületein. 

Mikor kezdődik a véleményezés és meddig fog tartani?

A lakossági véleményezés 2024. június 19-től július 10-ig tart.

Hogyan mondhatja el a véleményét?

  • Június 19. és július 10. között az alábbi kérdőív segítségével mondhatja el véleményét írásban. A kérdőív magyar nyelven online vagy személyesen (a Józsefvárosi Önkormányzat Ügyfélszolgálatán) is kitölthető. Magyar nyelven: jozsefvaros.hu/go/SE_kerdoiv 
  • A véleményezés ideje alatt a Közösségi Részvételi Iroda önkéntesei személyesen is felkeresik a leginkább érintett házak lakóit.
  • A véleményezés időszaka alatt egy lakossági fórumot is tartunk július 2-án, kedden 18 órától 20 óráig a Stereo Művházban (Illés utca 36.).

Jöjjön el a fórumra, töltse ki a kérdőívet online vagy személyesen! 

Önkéntesek jelentkezését várjuk! Ha szívesen segítene a tájékoztatásban, a kérdőívezésben, szórólapozásban és plakátozásban a környékbeli házakban, jelentkezzen itt június 20-ig: jozsefvaros.hu/go/SE_onkentes

Ismerje meg a projektet!

A Józsefvárosi Önkormányzat összeállított egy tájékoztató kiadványt, amely bemutatja a beruházás részleteit, illetve, hogy az milyen hatással lenne a környezetére és az ott élők mindennapjaira.

Olvassa el a kiadványt itt: 

Kérdése lenne?

Józsefvárosi Önkormányzat Közösségi Részvételi Iroda

reszvetel@jozsefvaros.hu

+36 1/459-2139

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!