Tájékoztatás a Józsefvárosi Önkormányzat által végzett állékonysági vizsgálatokról

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Tájékoztatás a Józsefvárosi Önkormányzat által végzett állékonysági vizsgálatokról

2024. szeptember 23-án kezdődik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának építése miatt leginkább érintett épületek állékonysági vizsgálata.

Miért és hol végez állékonysági vizsgálatokat az önkormányzat? 

A magyar állam a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megrendelése alapján a Magyar Rádió egykori területén kiemelt kormányzati beruházásként építi meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát. A bontási munkálatok 2024. szeptember 2-án elindultak. A bontással kapcsolatban, a környéket érintő várható forgalomszervezési változásokról, a munkálatok ütemezéséről és módjáról, a környező épületeket érintő biztonsági intézkedésekről sem az érintett lakók, sem az önkormányzat nem kapott tájékoztatást.

A Józsefvárosi Önkormányzat a lakók érdekeinek képviselete érdekében állékonysági vizsgálatot rendelt meg a Budapesti Műszaki Egyetemtől a leginkább érintett épületek és lakások esetében:

  • Bródy Sándor utca 9., 
  • Szentkirályi utca 23., 
  • Szentkirályi utca 29-31.,
  • Szentkirályi utca 33-35.

Hogyan történik a vizsgálat?

A vizsgálatokat a Budapesti Műszaki Egyetem, megbízásukat igazolni tudó munkatársai végzik. 

A vizsgálat során a szakértők lakásonként járják be az épületeket és a közös használatú tereket, feljegyzéseket és fotókat készítenek a látható tartószerkezeti hibákról, károkról és rövid értékelést írnak az egyes épületekről. A Szentkirályi utca 29-31. épület esetén a vizsgálatok a meglévő alaprajzok és az épület bejárása alapján történnek, szükség esetén kis léptékű feltárásokkal pontosítva a hiányzó információkat. 

A lakásokban történő állapotrögzítésre, a lakók együttműködése esetén előzetes időpontegyeztetést követően  tesznek kísérletet a felmérést végzők.

A lakás megtekintésére időpontot foglalni itt tud: jozsefvaros.hu/go/allekonysag_idopont

Telefonon időpontot foglalhat:

+36 1/459-2100

+36 80/277-256

Személyesen időpontot foglalhat:

Ügyfélszolgálati Iroda

1082 Budapest, Baross u. 66–68.

Az állapotrögzítést akkor is kérheti, ha:

  • az Ön ingatlanában vállalkozás működik
  • bérlőként lakik a lakásban
  • éppen felújítást végez

Amennyiben az állapotrögzítést bérlőként kéri, kérjük, hogy a vizsgálat elvégzéséről tájékoztassa a lakás tulajdonosát.

Az állékonysági vizsgálatokkal kapcsolatos tájékoztató kisokost innen tudja letölteni:

Kérdése lenne?

Amennyiben az állékonysági vizsgálattal kapcsolatos kérdése lenne, keresse a Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Irodáját.

Főépítész - Városépítészeti Iroda

1082 Budapest, Baross utca 63-67. III. em. 306. foepitesz@jozsefvaros.hu +36 1/459-2157 +36 20/335-7449 (pénteki napokon!)

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!