Milyen legyen a Szeszgyár köz? 2023. május 28. és 31.

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Milyen legyen a Szeszgyár köz? 2023. május 28. és 31.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2022-ben megnyitotta a Szeszgyár utca folytatását a Szeszgyár közt, a Kőris utca és a Visi Imre utca között. A fal lebontásával egy új köztér született. A negyedben kevés olyan lehetőség van ahol szabadtéren lehet sportolni és kikapcsolódni. A Szeszgyár közbe pedig elférne pár pad, sakkasztal vagy éppen egy kosárpalánk. A Szeszgyár utca terveink szerint 2023-ban teljes hosszában megújul, ennek része a Szeszgyár köz is. Az utca új burkolatot kap, szeretnénk fákat is ültetni és egy új izgalmas közteret is tervezni az Orczy negyed lakóinak.

Az önkormányzat kora tavasszal ideiglenesen átadta az új útszakaszt, így a gyalogos közlekedés már most sokkal könnyebb. A következő lépés, hogy kitaláljuk, milyen legyen a végleges utcakép. A tervezés során a lakók elképzeléseit is szeretnénk bevonni, ezért májusban tartunk egy Ötletbörzést és egy Közösségi tervezést, ahol mindneki elmondhatja minek örülne az új Szeszgyár közben.

Nagyon sokféleképp lehet használni egy közteret, és ehhez mi is gyűjtöttünk ötleteket. Ezen a kis szakaszon ültethetünk fákat, de ha arra van igény mászófalat is létesíthetünk. Egy köztér pedig attól lesz élő és jó hangulatú ha használják. Nemcsak áthaladásra, hanem mondjuk ücsörgésre, hintázásra vagy éppen gördeszkázásra.

Sokan laknak a környéken, ezért mi annak örülnénk ha több korosztály is megszólalna abban a kérdésben, hogy milyen legyen a Szeszgyár köz. Az ott lakók számára szeretnénk ezt az új közteret megtervezni, és az akkor lesz a legjobb ha ők is beleszólnak.

Várunk mindenkit sok szeretettel az alábbi eseményeken:

Milyen legyen a Szeszgyár köz? – Ötletbörze

Időpont: 2022. május 28. 11:00 – 16:00 óra
Helyszín: Kálvária tér
Facebook esemény: https://fb.me/e/1NZ92ncwR

Milyen legyen a Szeszgyár köz? – Közösségi tervezés

Időpont: 2022. május 31. 18:00 – 20:00 óra
Helyszín: Szeszgyár kert (Bejárat a Szeszgyár utca és a Visi Imre utca kereszteződésénél)

Facebook esemény: https://fb.me/e/2r02CBQxK

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!